BauskasDzive.lv ARHĪVS

Iesaka jaunus virzienus kultūras darbam Mežotnes pagastā

Antra Ērgle

2013. gada 27. oktobris 14:58

154
Iesaka jaunus virzienus kultūras darbam Mežotnes pagastā

Bauskas novada Mežotnes pagasta kultūras darba organizatore Inga Mauriņa 26. oktobrī bija aicinājusi kopā  iedzīvotājus, lai  apspriestos par kultūrai atvēlēto līdzekļu izlietošanu nākamajā gadā.

Pagasta centrā uz tikšanos pulksten 11 bija atnākuši pieci cilvēki, savukārt Strēlniekos pulksten 14 pulks bija trīsreiz lielāks, turklāt teju puse bija jaunieši. «Tieši viņu ieteikumus vēlos dzirdēt kādus pasākumus organizēt daudzfunkcionālajā centrā. Labi izprotu savas paaudzes un vecāko ļaužu vēlmes, bet jaunu cilvēku  vajadzības vēl jāizzina,» saka I. Mauriņa.

Gan jaunieši, gan ekonomiski aktīvā vecuma ļaudis rosināja vairākas idejas gan kultūras, gan sporta pasākumu rīkošanai. Nākamgad līdz ar centrā jau notiekošajām nodarbībām iecerēts ieplānot trīs braucienus dažāda vecuma dalībniekiem, proti, pensionāriem, vidējai paaudzei un jauniešiem. Pēdējie apsveica ierosmi apmeklēt hokeja spēli Rīgā. «Ar pensionāriem iecerēts doties uz Likteņdārzu, savas paaudzes domubiedriem interesējošu galamērķi vēl noskaidrošu,» saka kultūras organizatore I. Mauriņa.

Strēlnieku iedzīvotāji vēlas regulārus deju vakarus, kā arī ieteica tradicionālajos Jaungada sarīkojumos atskaņot tādu mūziku, kas tīkama visu vecumu klausītājiem un nebūtu pārāk skaļa, jo pasākumu daudzi apmeklē ar visu ģimeni.

Strēlnieku ciemata iedzīvotāja Salvija Neimane ir aktīva kultūras centra pulciņu apmeklētāja un slavē: «Katru vakaru kaut kas notiek – aušanas nodarbības, deju vai ansambļa mēģinājumi, ir pieejams galda teniss un novuss. Notiek teātra izrādes.» Dažs, kurš līdz šim nav bijis aktīvs centra izmantotājs, līdz ar jaunām ierosmēm solījās turpmāk piedalīties pulciņos.

I. Mauriņa uzslavē Strēlnieku ļaudis, kas esot ļoti atsaucīgi un labprāt izmantojot  centra piedāvājumus. Interesentiem trenažieru zāle ir pieejama arī vakaros pēc kultūras darbinieces darba beigām. Nedēļas nogalēs iespēju centrā sportot izmanto jaunieši, kuri darbdienās mācās Rīgā. Viņi gan nodeva lūgumu sporta organizatoram Guntim Mašinskim laikus informēt par plānotajām sacensībām galda tenisā un novusā.

Kultūras rīkotāja piebilst, ka pašvaldībai jāizdomā kā labāk informēt par plānotajiem kultūras pasākumiem novada domes vai kultūras centra mājaslapā. «Tajā agrāk bija atsevišķas sadaļas pagastu pasākumu kalendāram, bet tagad aktuālās ziņas par gaidāmajiem pasākumiem varam nodot tikai ar laikraksta «Bauskas Dzīve» starpniecību,» saka I. Mauriņa.

Strēlniekos dzīvojošie bērni mācās Mežotnes pamatskolā, taču tur nav piemērotu telpu sarīkojumiem. Savukārt astoņi kilometri pa visai slikto zemesceļu neesot tīkams brauciens, un mašīnu lauzt piekrīt retais. Tāpēc pašvaldība piedāvā bezmaksas transportu interesentu nokļūšanai uz saietiem Strēlnieku kultūras centrā. Pagasta centra iedzīvotāji gan to izmantojot nelabprāt, stāsta vietējie.

Ciemata aktīvisti pēc tikšanās uzrakstīja kopīgu vēstuli novada domei, lūdzot tradicionālo Līgo vakara sarīkojumu, kas ierasti notiek Mežotnē, organizēt brīvā dabā pie Strēlnieku kultūras centra. I. Mauriņa atzīst, ka tad būtu jārīko divi pasākumi, jo Līgosvētki Mežotnes parkā ir tradīcija, no kuras pagasta ļaudis diez vai gribēs atteikties. Taču viņa solīja, ka vasarā būs vairāk nodarbību brīvā dabā pie kultūras centra, piemērotās vietās uzstādīs basketbola grozus u. tml. Futbola vārtu atjaunošanai gan viņa ieteica sasparoties pašiem spēlētājiem.