BauskasDzive.lv ARHĪVS

Ģimenes ar bērniem mūziku baudīs Rundāles pilī

Zane Gorškova

2013. gada 14. oktobris 10:20

290
Ģimenes ar bērniem mūziku baudīs Rundāles pilī

Rundāles pilī sestdien, 19. oktobrī, pulksten 11 un 13 koncertciklu «Noslēpumu karaļvalsts – Mūzika» ievadīs dziedātājs Andris Ērglis un Liepājas simfoniskais orķestris.

Tas būs šīs sezonas skolu koncertcikla pirmais pasākums, informē Rundāles novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Kociņa. Koncertā «Daba mūzikā» apmeklētāji varēs uzzināt, kā skan vētra, kā kladzina simfoniskā vista un kāda izklausās jūra.
Otrajā koncertā «Kosmoss mūzikā» bērni varēs ieklausīties planētās un zvaigznēs. Savukārt trešais koncerts «Pasaka mūzikā» piedāvās aizceļot uz kalnu karaļa alu, dzirdēt raganas lidojumu un milžu cīņas.

Mūzika ir brīnumlīdzeklis, kas visu māk pārvērst skaņās, un koncertā šīs skaņas demonstrēs orķestris, teic rīkotāji. K. Kociņa atklāj, ka pasākuma atbalstītāji – biedrība «Ascendum» un Rundāles pils muzejs – dāvina iespēju visām ģimenēm bez maksas apmeklēt koncertu un ļauties mūzikas valdzinājumam. Saldus pārsteigumus būs sagādājusi cita koncerta atbalstītāja – fabrika «Laima».