BauskasDzive.lv ARHĪVS

Baušķenieks izveidojis filmu sēriju par Kubu

Vilnis Auzāns

2013. gada 1. oktobris 11:09

676
Baušķenieks izveidojis filmu sēriju par Kubu

Mārcis Pļaviņš no Bauskas novada Gailīšu pagasta šopavasar bija Kubā. Tagad ir iespēja redzēt, ko jaunietis atklājis šajā Latīņamerikas zemē.

Sākot no pirmdienas, 30. septembra, divas reizes nedēļā tikai portālā draugiem.lv ir iespēja skatīties M. Pļaviņa veidotu filmu sēriju par šo eksotisko valsti «Acis Kubā».

Gada sākumā starptautiskajā konkursā par labāko darbu pasaulē jaunietis no Uzvaras – mūziķis Mārcis Pļaviņš – ieguva tiesības finālā pārstāvēt Latviju. Maijā M. Pļaviņš viesojās Kubas galvaspilsētā Havanā, lai piedalītos konkursa starptautiskajā finālā un cīnītos par balvu. Uzvaras laurus plūca Kolumbijas pārstāvis, savukārt Mārcis turpināja ceļojumu pa Kubu.

Nelielu ieskatu šajos piedzīvojumos guva arī «Bauskas Dzīves» lasītāji. Ceļojumā jaunietim bija vēlme izzināt, pamēģināt, iemūžināt un parādīt šo valsti citiem. Tādējādi tapa pirmais dokumentālais raidījums sociālā tīkla draugiem.lv vēsturē «Acis Kubā».

Desmit filmas sērijās skatītāji iepazīsies ne vien ar pasaulē labākajiem cigāriem un seniem amerikāņu auto ik uz stūra, bet arī ar Havanas unikalitāti un dabas nepieradināto būtību. Piedzīvojumu meklētājs Mārcis Kubā pavadīja mēnesi un atklāja šajā laikā daudzas un dažādas šīs valsts iezīmes, cilvēkus, emocijas.

Dokumentālā raidījuma «Acis Kubā» ekranizācija pirmo reizi Latvijā tiks nodrošināta sociālajā tīklā. Ik pirmdienu un ceturtdienu «Havana Club» lapā portālā draugiem.lv tiks izvietota jauna desmit minūšu gara raidījuma «Acis Kubā» sērija.