BauskasDzive.lv ARHĪVS

Rundāles novadā svin rudens saulgriežus

Zane Gorškova

2013. gada 30. septembris 09:17

849
Rundāles novadā svin rudens saulgriežus

Rudenīgās noskaņās lielajā Miķeļdienas andelē sestdien, 28. septembrī, tika piedziedāts, piedancots un piespēlēts Rundāles novada Svitenes tautas nams.

Šogad pasākums rīkots kā projekta «Kultūras tradīciju saglabāšana Biržu un Bauskas rajonā» daļa. Sarīkojumā uzstājās Latvijas un Lietuvas amatierkopas.

Par jautrību gādāja Svitenes amatierteātris «Šurumburums». No Rundāles novada viņiem pievienojās Austrumu deju grupa «Johari Kadife», vidējās paaudzes deju kopa «Šurpu turpu», folkloras kopa «Svitene» un dejotājas no grupas «Ir varianti».

Kupls dalībnieku pulks ieradās arī no pārējiem projektā iesaistītajiem novadiem – Iecavas, Bauskas, Vecumnieku. No kaimiņzemes Biržu rajona Svitenē ieradās Vabalninku jauniešu deju kopa un folkloras ansamblis «Žjamina». Pilsrundāliete Santa Nākmane ik gadu Miķeļdienas svinībās ierodas kopā ar ģimeni. Viņa priecājās par māksliniekiem, kas sabraukuši no malu malām ar skaistiem priekšnesumiem. Apmeklētāja piebilst «Žēl, ka pasākums kā ierasts nenotiek laukā, Svitenes Saules dārzā. Šodien laiks ir saulains un patīkams kā katru garu Miķeļdienas svinībās.»

Svitenes tautas nama zālē notika andelēšanās. Ar rotaslietām, keramikas traukiem, skābētiem kāpostiem, dzērvenēm un daudz ko citu varēja sastapt tirgotājus no Biržiem, Rundāles, Bauskas, Jūrmalas un Daugmales.

Vairāk lasiet pirmdienas, 30. septembra, «Bauskas Dzīves» drukātajā versijā.