BauskasDzive.lv ARHĪVS

Bauskā Olimpiskajā dienā vingro pat lietū un vējā

Uldis Varnevičs

2013. gada 29. septembris 13:37

1458
Bauskā Olimpiskajā dienā vingro pat lietū un vējā

Pēc Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) aicinājuma 27. septembrī dažādās sportiskās nodarbēs piedalījās Bauskas un Rundāles novada skolēni. Nepatīkamie laika apstākļi – lietus un brīžiem spēcīgs vējš – ietekmēja gan sportotāju skaitu, gan rezultātus. Tomēr bērni lielākoties bija apmierināti par iespēju piedalīties sacensībās.

Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) organizētais pasākums Bauskā sākās, kā ierasts, – ar skrējienu no Bauskas rātslaukuma. Skrējienā lāpu nesa viens no labākajiem jaunajiem latviešu soļotājiem Ruslans Smolonskis. Olimpisko karogu uzvilkt palīdzēja brāļi Dāvis un Lauris Kaufmaņi.

Vingrošanu vadīja brīvās cīņas treneris Andrejs Vasiļjevs. Īpaši centīgi rādīto izpildīja jaunākie Bauskas 2. vidusskolas skolēni. Šoreiz vingrošana bija īsa, jo sāka līt spēcīgs lietus. Bauskas novada BJSS metodiķis Māris Šekavs informēja, ka stafetēs skolēni cīnījās ne tikai par LOK balvām, bet arī novada domes dāvāto braucienu uz akvaparku.

Mazākajiem sportistiem stafetes notika Bauskas stadiona manēžā, bet pārējiem bija jāstartē stadionā. Izvēles nebija – sporta namā «Mēmele», kur varētu sportot, pašlaik rit remonts.

Vismazākā konkurence bija vidusskolu grupā – piedalījās divas komandas, Saulaines profesionālās vidusskolas audzēkņi pārspēja Īslīces vidusskolu. Sanākušie pauda izbrīnu, ka nestartēja Bauskas Valsts ģimnāzijas komanda.

Kuplā skaitā bija ieradušies Bauskas sākumskolas audzēkņi, kas 4. – 6. klašu grupā startēja ar vairākām komandām. Uzvaru izcīnīja 6.a klase, kas pārspēja 6.b klasi. Trešajā vietā – Īslīces vidusskola.

Ļoti sīva cīņa notika 7. – 9. klašu grupā, kur veiksmīgākā bija Uzvaras vidusskola, tikai par dažiem punktiem pārspējot Īslīces vidusskolas un Codes pamatskolas komandu. 2. – 3. klašu grupā labākie bija Bauskas pilsētas pamatskolas skolēni.

Olimpiskā diena tika aizvadīta arī Pilsrundāles vidusskolā. Sporta skolotājs Vilnis Zariņš pastāstīja, ka lietaino laika apstākļu dēļ sporta sacensības notika telpās. Savukārt vienu no balvām – biļetes uz Rīgas «Dinamo» hokeja spēli – ieguva nevis kāda no uzvarētāju komandām, bet gan individuāli labākie basketbola, futbola un citu sporta veidu vingrinājumos.