BauskasDzive.lv ARHĪVS

Ekoskolu pulks mūspusē aug

Antra Ērgle

2013. gada 29. septembris 12:53

210
Ekoskolu pulks mūspusē aug

Mūsu novados ekoskolas nosaukumu vai kustības augstāko zīmi – Zaļo karogu – šajā mācību gadā ieguvušas astoņas izglītības iestādes, liecina informācija mājaslapā videsfonds.lv.

Zaļais karogs šajā mācību gadā plīvos pie piecām mūsu novadu izglītības iestādēm. Vecumnieku novadā to saņem Skaistkalnes, Vecumnieku un Misas vidusskola. Iecavas novadā Zaļo karogu jau vairākus gadus pēc kārtas iegūst Dzimtmisas pamatskola, pirmā «zaļo» skolu kustības dalībniece mūsu novados, kā arī bērnudārzs «Dartija».

Ekoskolas nosaukumu un Zaļo diplomu šogad saņēmušas Bauskas novada Griķu pamatskola un Jaunsaules pamatskola. Atzinību par «zaļā» izglītības virziena sākšanu ieguvis Bauskas bērnudārzs «Pasaulīte», jaunpienācēja ekoskolu kustībā.

Dzimtmisas pamatskolas direktores vietniece Lolita Krēmere un bērnudārza «Dartija» vadītāja Irīna Freimane «Bauskas Dzīvei» apliecināja, ka «zaļās» izglītības virziens tiks turpināts. I. Freimane pauž, ka bērnudārza kolektīvs gatavs dalīties pieredzē, lai arī citas skolas pievienotos ekoskolu kustībai.

Kā informē Ekoskolu kustības koordinators Daniels Trukšāns, kopumā šogad 91 izglītības iestāde Latvijā iegūs ekoskolas statusu un Zaļo karogu par īpašiem panākumiem ilgtspējīgas attīstības, vides izglītības un vides aizsardzības veicināšanā. Šogad Latvijā būs pirmā ekoaugstskola – Zaļo karogu ieguvusi Vidzemes augstskola. D. Trukšāns uzsver – ir svarīgi, ka jaunieši, kuri beiguši ekoskolas, «zaļo» izglītību var turpināt augstskolā.

Kopumā Latvijā ekoskolu programmā patlaban darbojas vairāk nekā 124 izglītības iestādes, Zaļais karogs šogad plīvos 91 skolā. Ekoskolu apbalvošanas sarīkojums notiks trešdien, 2. oktobrī, Rīgas Latviešu biedrības namā.