BauskasDzive.lv ARHĪVS

27. septembrī - Olimpiskā diena

Uldis Varnevičs

2013. gada 26. septembris 21:28

290
27. septembrī - Olimpiskā diena

Latvijā 27. septembrī būs Olimpiskā diena, dažādos pasākumos piedalīsies arī Bauskas, Rundāles un Iecavas novada sportisti.

Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore Biruta Grantiņa stāsta, ka šogad paredzēta tādi pati kārtība kā pirms gada. Dalībnieki dosies kopīgā skrējienā no Rātslaukuma uz stadionu. Priekšgalā šogad būs brīvās cīņas treneris Andrejs Vasiļjevs. Stadionā paredzēta kopīga vingrošana, pēc tam skolu komandas piedalīsies dažādās stafešu sacensībās.

Sacīkstes risināsies arī Rundāles novadā – Pilsrundāles vidusskolas stadionā.

Olimpiskās dienas pasākumi plānoti Latvijas 83 vietās. Rīta vingrošanas komplektu video un audio formātā iespējams lejupielādēt Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) mājaslapā olimpiade.lv, sadaļā «Olimpiskā diena 2013». Plkst. 10 vingrojumus tiešraidē pārraidīs radiostacija «Star FM» un televīzijas kanāls LTV7.

«Pasākuma devīze  – «Esam sportiska ģimene». Pareizo ceļu ne tikai sportā, bet arī mācībās un dzīvē vislabāk palīdz atrast ģimene. Tā motivē vājuma brīžos neatslābt, just līdzi un priecāties par sasniegumiem. Sportošana nav tikai ambiciozu mērķu izvirzīšana un to sasniegšana Olimpiskajās spēlēs. Tā ir kopā būšana un kopā jušana,» uzsver LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

Olimpiskās dienas pasākumi būs bez maksas. Visi dalībnieki saņems Starptautiskās Olimpiskās komitejas sertifikātus un piemiņas veltes. Katras pašvaldības viena labākā komanda iegūs LOK kausu, sponsoru un atbalstītāju speciālās balvas, kā arī iespēju noskatīties Kontinentālās hokeja līgas komandas Rīgas «Dinamo» mājas spēli oktobrī.