BauskasDzive.lv ARHĪVS

Iespēja iegādāties lētākas teātra biļetes

Vilnis Auzāns

2013. gada 24. septembris 18:12

370
Iespēja iegādāties lētākas teātra biļetes

Rudens sākumā saviem uzticamajiem skatītājiem patīkamu pārsteigumu sagatavojis Dailes teātris. Uz dažām izrādēm oktobrī biļetes var iegādāties ar 40 procentu atlaidi.

Teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva informē, ka trešdien, 25. septembrī, būs īpašais cenu piedāvājums. Šajā dienā ar 40 procentu atlaidi varēs iegādāties biļetes uz izrādēm «Oņegins» (2. un 3. oktobrī) un «Vējiem līdzi» (8. un 9. oktobrī).

Šajā dienā Dailes teātris sāks tirgot biļetes uz izrādēm novembrī un decembrī. Varēs iegādāties ieejas kartes uz kādu no trim novembrī paredzētajām pirmizrādēm. 8. novembrī Lielajā zālē notiks Deivida Henrija Hvanga austrumnieciskās drāmas «M. Butterfly» pirmizrāde, kuru gatavo režisore Laura Groza-Ķibere. Galvenajās lomās aktieri Juris Žagars, Dainis Grūbe, Ģirts Ķesteris, Kristīne Nevarauska un citi aktieri.

Mazajā zālē 10. novembrī gaidāma pirmizrāde «Maskava – Gailīši». Venedikta Jerofejeva pseidoautobiogrāfisko postmoderno poēmu prozā tulkojis, dramatizējis un iestudē Jurijs Djakonovs. 1970. gadā tapušais darbs ir neapšaubāma krievu literatūras klasika, kas ilgus gadus bija aizliegta un netika publicēta Krievijā. Intelektuālais alkoholiķis Veņička brauc vilcienā no Maskavas uz Gailīšiem pie savas mīļākās un bērna. Ceļā viņš iegrimst garos monologos par vēsturi, filozofiju, kultūru, politiku, sarunājas ar saviem līdzbraucējiem un nepārtraukti dzer. Izrādē spēlēs Ivars Auziņš, Indra Briķe, Ieva Segliņa, Dainis Gaidelis, Lauris Dzelzītis un Gints Andžāns.

Kamerzālē novembra sākumā plānota Sandijas Kalniņas un Paula Timrota kopdarba, lugas «Prezentācija» pirmizrāde. Jauniestudējumā lomas uzticētas aktieriem Ērikai Eglijai, Intaram Rešetinam, Aldim Siliņam, Valdim Liepiņam, Gintam Grāvelim un Dārtai Danevičai.

Pavisam citādāks šogad būs Dailes teātra tradicionālais Ziemassvētku koncerts. Tas pārtaps par ēverģēlīgu Vecgada koncertu, kurā teātra dziedošie aktieri mēģinās cīnīties ar lomām, kas viņus vajā jau daudzus gadus. Šī būs pēdējā iespēja noklausīties latviešu dziesmas par latiem – uzvedumā skanēs populāras latviešu estrādes melodijas.