BauskasDzive.lv ARHĪVS

Baušķenieki – Baltijā otrie svaru stieņa spiešanā

Uldis Varnevičs

2013. gada 24. septembris 14:59

476
Baušķenieki – Baltijā otrie svaru stieņa spiešanā

Biedrības «WPC-WPO Latvija» rīkotais 2013. gada WPC atklātais Baltijas valstu čempionāts svaru stieņa spiešanā notika 22. septembrī Dobeles novada Bērzes pagastā. Biedrības «Bauskas atlēts» pārstāvji izcīnīja otro vietu kopvērtējumā, piekāpjoties «Riga Strong» atlētiem.

Veiksmīgākā no baušķeniekiem bija Santa Zvilna, kura uzspieda savu personīgo rekordu – 60 kilogramu smagu svaru stieni un bija labākā arī absolūtajā vērtējumā pēc Vilksa koeficienta sistēmas. Absolūtajā vērtējumā otro vietu savā grupā izcīnīja Arvis Brazjuļs, bet Ralfs Augulis guva trešo vietu. Komandā vēl startēja Dainis Zaķis, Armands Naglāzs, Andris Ķikurs, Ivars Mizišs, Ivars Rigasts, Vladimirs Ponomarjovs, Jānis Dicmanis un Salvis Poļakovs.

Uz čempionātu neaizbrauca četri sportisti, kas bija iepriekš pieteikušies. Liela nozīme bijusi zemnieku saimniecības «Sarma» atbalstam, kas ļāvusi veiksmīgi piedalīties sacensībās.

«Tagad komandu vērtējumā skatās nevis pēc medaļām, bet gan saskaita kopā pacelto, izmantojot Vilksa sistēmas aprēķinus. Tagad nepietiek ar to, ka esi izcīnījis medaļu, nepieciešams pacelt pēc iespējas vairāk,» sacensību specifiku raksturo D. Zaķis. Viņš teic, ka sportisti šogad plāno turpināt piedalīties sacīkstēs.