BauskasDzive.lv ARHĪVS

Vokālā studija «Miljons» Bauskā prezentē jauno albumu

Uldis Varnevičs

2013. gada 2. septembris 08:57

689
Vokālā studija «Miljons» Bauskā prezentē jauno albumu

Bauskas Rātslaukumā 1. septembrī skatītāji un klausītāji varēja iepazīties ar Bauskas bērnu un jauniešu centra vokālās studijas «Miljons» jauno albumu «Miljons neDarbi». 

Svētdienas pusdienlaikā mākoņi aizsedza sauli un nolija neliels lietus. Tiesa, tas gan neatbaidīja baušķeniekus, un uz albuma prezentāciju bija ieradies kupls skaits apmeklētāju.

Kopā ar studijas «Miljons» audzēkņiem dziedāja arī Vita Baļčunaite un bijušais audzēknis Mārtiņš Jātnieks. Pasākumu vadīja Jānis Bukšs.

Rātslaukumā apmeklētājiem bija iespēja ne tikai klausīties, bet arī iegādāties albumu, izpriecāties piepūšamajās atrakcijās, iegādāties saldējumu, cukura vati, našķus un dažādas mantas. Notika arī Bauskas bērnu un jauniešu centra (BJC) loterija – trim bērniem, kas piedalījās, būs iespēja bez maksas iesaistīties kādā no nodarbībām. Tā informēja Bauskas BJC vadītāja Benita Svareniece. Atrakcijās kuplā skaitā piedalījās arī studijas «Miljons» dalībnieki, kas savos greznajos tērpos pamanījās gan izlēkāties, gan izšūpoties.

Vokālās studijas «Miljons» vadītāja Māra Filipoviča atzina – jau tad, kad ierakstījuši pirmo albumu, zinājusi, ka taps otrs. Un otrais esot īpaši jautrs un nebēdnīgs.

«Mums jau ir tapis trešais albums. Tas patiesībā ir gatavs, atliek tikai izdot. Bet tieši tas ir grūtākais. Mēģinājumi atrast otrajam albumam atbalstītājus parādīja, ka bērnu mūzikai nav pircēju. Izdevu pati ar vecāku atbalstu. Būtībā tas bija liels labdarības projekts, kurā piedalījās bērnu vecāki un ļoti daudzi baušķenieki, kas sniedza neatsveramu palīdzību. Un tagad, kad otrs albums ir izdots, jāsāk meklēt sponsorus trešajam,» tā M. Filipoviča.

Studijas vadītājai lielāko prieku sagādājot tas, ka audzēkņi atrod savu vietu Latvijas mūzikas dzīvē. Mārtiņu Jātnieku jau pazīst visā Latvijā. Savukārt Ieva Karpoviča, Vikija Vanaga un Una Filipoviča šogad piedalījušās projektā «Satikšanās teātrī» un kopā ar pazīstamiem aktieriem Raimonda Paula vadībā spēlēja lugā «Spēle šūpolēs», kas tika izrādīta 11. augustā Dikļu pilī.

Studijas «Miljons» absolventi ir vieni no tiem, kas Bauskas vārdu nes visā Latvijā. Otrais albums «Miljons neDarbi» ļaušot nākotnē paklausīties savā balsī un novērtēt, cik daudz ir izdevies papildus apgūt, kā arī gluži vienkārši papriecāties par to, cik labi un skaisti bērnībā dziedāts.