BauskasDzive.lv ARHĪVS

Lielkoncertu Bruknas muižā veltī baznīcas celšanai

Vilnis Auzāns

2013. gada 25. augusts 15:05

817
Lielkoncertu Bruknas muižā veltī baznīcas celšanai

Bruknas muižas dārzā Bauskas novada Dāviņu pagastā labdarības akcijas «Uzcel savu baznīcu!» lielkoncertā sestdienas, 24. augusta, vakarā valdīja sirsnīga mūzikas un mākslas burvības piepildīta gaisotne. Simtiem cilvēku triju stundu ilgajā pasākumā baudīja populāru mūziķu un aktieru priekšnesumus.

Emocionāli un mākslinieciski augstvērtīgi bija Liepājas aktrises Sigitas Jevgļevskas, mūziķu Kārļa Kazāka un Raimonda Tigula priekšnesumi. Klausītājus sajūsmināja Arta Gāgas saksofona spēle, nebēdnības dzirksti piešķīla Intara Busuļa uzstāšanās. Mākslinieku uzstāšanās sasaucās ar lielkoncerta «Uzcel savu baznīcu!» ideju.

«Bauskas novads man nav svešs, šķita, ka esmu to labi iepazinusi. Taču esmu laimīga, ka šovakar tajā atklāju Bruknu – Dieva nostūri zemes virsū,» «Bauskas Dzīvei» atzina Kristiāna Dambe no Elejas. Līdz ar simtiem citu pasākuma dalībnieku viņa pirms tam izstaigāja sakopto muižas apkārtni, mielojās ar simtlitrīgā grāpī vārīto jēra gaļas zupu, baudīja vasaras nogales vakara veldzi.
Akcijas mērķis ir vākt līdzekļus Svēto apustuļu kapelas celtniecībai un apustuļu skulptūru izveidei Bruknā. Gada laikā piesaistīti ievērojami līdzekļi, kuri ļāvuši baznīcas celtniecībai strauji ritēt uz priekšu.