BauskasDzive.lv ARHĪVS

Netradicionālajās sporta spēlēs vajag prātu

Lauma Ieveniece

2013. gada 11. augusts 15:06

587
Netradicionālajās sporta spēlēs vajag prātu

Gailīšu pagasta Pīrāgu estrādē sestdien, 10. augustā, jau trešo gadu notika netradicionālās sporta spēles.

Jautrās un atjautīgās atrakcijas, ko izgudrojis vietējais amatnieks Pēteris Rājevs, lieliski saliedē vietējos iedzīvotājus, apliecina dalībnieki. Stafešu izveidē Pēteris izmantojis dažādas paša gatavotas lietas. Kombinējot dažādus elementus, viņš varot piedāvāt 40 – 45 spēles, vajadzīga vienīgi iztēle.

Meistars apstiprina, ka visi uzdevumi gatavoti tā, lai dalībnieki bez zināšanām sportā spētu tos izpildīt. «Vienā pārbaudījumā veiksies spēcīgākam dalībniekam, citā – veiklākam vai atjautīgākam,» teic P. Rājevs.

Viens no sacīkšu organizatoriem ir Kaspars Priedols. Viņš atbild par pagasta komandu komplektēšanu basketbolā, florbolā un futbolā. Netradicionālo spēļu plānošana, viņaprāt, bijusi aizraujoša. Sacensību dalībnieki un skatītāji atzina, ka ierašanās uz vietējā iedzīvotāja rīkotu pasākumu ir viņu goda lieta.

Kaspara acis īpaši iemirdzējās, kad dalībnieki veica individuālo disciplīnu – čāpošanu ar riepām. Pērn šajā uzdevumā Kaspars palika nepārspēts, šoreiz viņu apsteidza Jānis Aizbalts.

Uzvarietis Andris Tālbergs uz sacīkstēm speciāli braucis no Rīgas, jo citugad tās izvērtušās ļoti jautras. Viņš bija neizpratnē par to, ka šoreiz ir tik maz dalībnieku. «Uz šādām spēlēm vajadzētu būt pilnai estrādei,» domā A. Tālbergs.

Kultūras centra «Kamarde» vadītāja Iluta Puķīte uzskata – viens no iemesliem, kāpēc pasākums nav plaši apmeklēts, ir estrādes lielais attālums no Uzvaras ciemata centra. Lai gan tas nav mērāms daudzos kilometros, iedzīvotāji negribot tik tālu nākt. «Mēs tomēr gribam izmantot skaisto estrādi,» atzīst I. Puķīte.

Ciema patriots Māris Voitovs sacīkstēs azartiski piedalījās jau trešo gadu. Par fiziski sarežģītāko viņš uzskata šī gada jaunumu – smaguma tīšanu. Tupot uz ceļiem, pa zāli pie sevis ar striķi jāvelk mašīnas riepa.

Noslēgumā dalībnieki pulcējās uz stafeti «Mazais stipro skrējiens». Atrakcijas izgudrotājs P. Rājevs uzskata, ka tas ir dienas labākais posms. Sarežģīts uzdevums četru cilvēku komandai, kurā ir vismaz viena daiļā dzimuma pārstāve, bija skrējiens maisā, kur visi ir savienoti. Bez saliedētības un kopīga ritma to nevar sekmīgi izpildīt.

Šoreiz uzvaras laurus plūca un ceļojošo kausu četru komandu konkurencē ieguva Dina Tamašūne, Signe Vanaga, Kristaps Timuks un Guntis Puķe. Veiksmīgākais individuālais dalībnieks ar uzvarām trīs disciplīnās bija Mareks Straujais.