BauskasDzive.lv ARHĪVS

Volejbolisti Rundāles novada «Īslīčos» spēlē saulē un lietū

Uldis Varnevičs

2013. gada 11. augusts 13:24

768
Volejbolisti Rundāles novada «Īslīčos» spēlē saulē un lietū

Rundāles novada zemnieku saimniecībā «Īslīči» 10. augustā aizvadīts smilšu volejbola turnīra «Lielā balva» 20. jubilejas sezonas pēdējais posms.

Jubilejas sacensībās ieradās kupls sportistu pulks – startēja deviņas komandas pāru sacensībās un deviņas veterānu grupā, kur vienībā spēlēja trīs cilvēki. Savu prasmi rādīja Rundāles, Vecumnieku Bauskas un Iecavas novada sportisti.

Šogad, tāpat kā pirms 20 gadiem, kad sacensības sākās, triumfēja Vecumnieku novada sportisti – Jorens Janišonis kopā ar talantīgo Andri Zadovski. Komandu vidū labākie bija Guntars Liekne, Jānis Mičurovs un Guntis Ķincis. Tā informēja sacensību organizators Alfrēds Graudiņš.

Notika servētāju konkurss, ar bumbu bija jātrāpa pa nelieliem cementa blokiem. Vingrinājums izrādījās gana sarežģīts – precīzi bija tikai trīs sportisti. Konkursu vērtēja Inga Ūbele, kura atklāja, ka precīzākais bijis Andris Rozentāls. Lieliski veicās arī Rolandam Linejam un Jānim Klabim.

Pēc sacensībām tika apbalvoti sešu posmu kopvērtējuma līderi. Pāru spēlēs veiksmīgākais ar 49 punktiem bija J. Janišonis. Otrajā vietā cits Vecumnieku pārstāvis – Alvis Spangers ar 36,5 punktiem. Trešo vietu dalīja baušķenieks Oļegs Arsentjevs un Rundāles novada pārstāvis Nauris Artimovičs – viņiem 31,5 punkti. Trijnieku sacensībās meistarīgākais bija Jānis Vastlāvs, otrajā vietā – Uldis Kolužs, trešais – Gunārs Šteinhards.

Sacensību pirmajos gados regulāri uzvarētāju godā bija Vecumnieku pārstāvji Ivars Sproģis un Ainars Balcers, kas šoreiz pāru komandu konkurencē izcīnīja septīto vietu. «Toreiz visi posmi bija vienādi – mēs ar Ainaru uzvarējām, pārējiem sadalīja citas vietas. No tiem laikiem mums ir labas atmiņas,» neslēpj I. Sproģis. Viņš priecājas, ka pērn kopā ar Vecumnieku sportistu Gintu Kalniņu pamanījušies vienā sacensību posmā uzvarēt.

««Lielajā balvā» ir izveidojusies sportistu grupa, kam ir kopīgas intereses un atmiņas. Šīs sacensības sapludina paaudzes. Katru gadu līdzās pieredzējušiem sportistiem debitē jaunieši, kas pēc tam turpina spēlēt,» teic A. Balcers. Viņš atcerējās, ka pirmās sezonas aizvadītas uz 9×18 metru liela volejbola laukuma. Īstā smilšu volejbola laukuma izmērs ir 8×16 metri.

«Esmu gandarīta, ka mūsu novadā ir tādi entuziasti, kuri rīko šādas sacensības. Neliekas, ka pagājuši 20 gadi. Ir sajūta, ka volejbola turnīri sākās pavisam nesen,» teic Rundāles novada sporta nodaļas vadītāja Lūcija Volodina. Rundālieši atzina, ka A. Graudiņš bijis viens no smilšu volejbola sacensību rīkošanas aizsācējiem.

«Šodien esmu stresains – visu dienu skraidu, kaut ko organizēju un pats piedalos sacensībās,» teic turnīra rīkotājs A. Graudiņš. Izrādās, savulaik viss sācies ar uzņēmuma «Bauskas būvnieks» iekšējo turnīru, kurā piedalījās deviņi pāri. Uzņēmuma vadība bijusi ļoti sportiska un atbalstījusi darbiniekus šajās spēlēs. Toreiz bijuši tikai divi laukumi. Trešais spēļu laukums un nožogojumi izveidoti vēlāk. 20 gadu laikā notikuši arī lielāki turnīri – reiz uz sacensībām ieradušies pat 200 sportisti.

Par godu jubilejai «Īslīčos» bija izveidots fotogrāfiju un informācijas stends, kas atgādināja par notikumiem, kad sākās «Lielā balva». Pēc spēlēm notika apbalvošanas ceremonija, tika sumināti ilggadējie volejbolisti. Turnīru apmeklēja Rundāles novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis un Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Alvis Feldmanis. Vakarā sportisti lustējās ballē un dalījās atmiņās.