BauskasDzive.lv ARHĪVS

Invalīdi piedalās sacīkstēs

Uldis Varnevičs

2013. gada 8. augusts 17:00

257
Invalīdi piedalās sacīkstēs

Invalīdu sporta un rehabilitācija biedrības (ISRB) «Bauska» dalībnieki startējuši divās Latvijas mēroga sacensībās un abās izcīnījuši godalgas, portālu informēja biedrības vadītājs Ilgonis Rencis.

Daugavpilī 27. un 28. jūlijā notika Latgales XXIII invalīdu sporta spēles. Baušķenieki bija labākie septiņos sporta veidos. Gundars Dzīle uzvarēja šautriņu mešanā un basketbola soda metienos. Novusā un zolītes spēlē veiksmīgākais bija Raimonds Smalkais. Aina Slucka uzvarēja šautriņu mešanā dāmu grupā, bet Aina Bērziņa bija veiksmīgākā šautriņu mešanā oficiālajā sacensību mērķī. Aivars Vancāns uzvarēja boilinga sacensībās.

 Kopā izcīnītas septiņas pirmās, trīs otrās un septiņas trešās vietas. Kopvērtējumā 12 komandu vidū, starp kurām bija arī Krievijas pārstāvji, iegūta otrā vieta.

Madonā 3. un 4. augustā notika Vidzemes invalīdu zonālās sporta spēles, kas reizē bija Latvijas Invalīdu sporta federācijas čempionāts novusā, tenisā, šautriņu mešanā, zolītē, makšķerēšanā, dambretē, šahā un basketbola soda metienos. ISRB «Bauska»  dalībnieki sacensībās izcīnīja astoņas medaļas.

Aivars Kamols uzvarēja galda tenisā un ieguva otro vietu šautriņu mešanā. Ainai Sluckai pirmā vieta šautriņu mešanā, otrā vieta basketbola soda metienos un trešā vieta zolītes sacensībās. Rihards Gailītis kļuva par čempionu makšķerēšanā. Zolītes sacensībās viņam nepaveicās – ceturtā vieta. Aivaram Vancānam otrā vieta basketbolā un trešā vieta novusā.

«Neoficiāli var teikt, ka mums būtu trešā vieta komandu vērtējumā, ja tāds būtu. Madonai bija 13 medaļu, Daugavpilij – desmit. Uz sacensībām netika Lija Bulāne, kura mums nopelnītu vēl vismaz divas medaļas,» teica čempionāta dalībnieks R. Gailītis.
ISRB «Bauska» biedri augustā plāno piedalīties vēl trīs vai pat četrās sacensībās.