BauskasDzive.lv ARHĪVS

Mucenieks nostiprinās trešajā vietā

Uldis Varnevičs

2013. gada 6. augusts 10:12

238
Mucenieks nostiprinās trešajā vietā

Igaunijā, Kivioli trasē, 3. un 4. augustā notika Pasaules čempionāta posms motokrosā ar blakusvāģiem. Ekipāža Jans Hendrikss un Elvijs Mucenieks divos braucienos izcīnīja ceturto un trešo vietu, kas deva 38 punktus un trešo vietu kopvērtējumā.

Veiksmīgākie šoreiz bija Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis, kas guva divas uzvaras, liecina informācija interneta portālā sportacentrs.com. Uzvaras viņiem ļāva pakāpties uz otro vietu kopvērtējumā. Līderi vēl aizvien ir Bens Adriansens un Bens van den Bogārts.

Mūsu sportistu konkurenti – brāļi Jānis un Lauris Daideri – piedzīvoja avāriju. «Lauris tika sveikā ar ķermeņa sasitumiem, bet Jānis cieta smagāk. Saņēmis pamatīgu belzienu ar aizmugurējā riteņa dakšu un bremžu disku, Jānis uz mirkli «atslēdzās». Ķiverē caurums, bremžu disks nolocīts. Drebuļi pārņem, domājot, kas notiktu, ja dakša atdurtos citur... Paldies «Arai» ķiverei!» šāda informācija lasāma brāļu Daideru komandas mājaslapā. Tā nebija vienīgā avārija – sestdien krita arī brāļu Sīļu ekipāža. Arnoldu Sīli nogādāja slimnīcā komā, bet pēc tam komandas biedri informēja, ka puisis ir atjēdzies. Tiesa, pēc tam viņš iemidzināts mākslīgi, tomēr veselības stāvoklis ir stabils.
Vecumnieku novada jaunie motokrosisti 4. augustā startēja Eiropas «MX125» čempionāta posmā Čehijā. Tomass Šileika finālam kvalificējās pārliecinoši, bet Kristers Drevinskis to paveica «pēdējās cerības» braucienā. Finālā T. Šileikam 10. vieta, bet K. Drevinskis finišēja 31. vietā, liecina informācija interneta vietnē motocrossmx1.com.

Iecavas novada Zorģos, «Latsvillas» trasē, 3. augustā notika Latvijas Amatieru motokrosa asociācijas motokrosa turnīra septītais posms. «Bija labi – piedalījās 250 sportistu. Tiesa, gūtas dažādas traumas. Trase bija aizraujoša, un dažbrīd dalībnieki nespēja samērot meistarību ar ātrumu,» stāsta biedrības «L.A.M.A.» valdes loceklis Ainārs Vilciņš.

Viņš atzina, ka skatītāju bijis maz. Iespējams, to ietekmē motokrosa sacensību lielais skaits – šosezon Latvijā tādas ir 46. «Vietējie iedzīvotāji gan varēja atnākt. Uz sacensībām bija atbraukuši sportisti no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Lielbritānijas. Bērniem līdz 12 gadu vecumam sacīkstes ir bez maksas. Nāc pats, ņem līdzi atvases un parādi, kas ir motoru sports!» aicina A. Vilciņš. Viņš informēja, ka Zorģos 14. septembrī notiks pēdējais «L.A.M.A.» motokrosa sacensību posms.