BauskasDzive.lv ARHĪVS

Īslīcē sacenšas Zemgales mednieki, «Zirnieki» uzvaru neatdod

Anita Rozentāle

2013. gada 30. jūlijs 15:54

896
Īslīcē sacenšas Zemgales mednieki, «Zirnieki» uzvaru neatdod

Sporta kluba «Bauskas zemgaļi» šautuvē Īslīces pagastā 27. jūlijā pulcējās septiņu mednieku klubu komandas ar 73 dalībniekiem, kas piedalījās Zemgales zonas mednieku gadskārtējās stenda šaušanas sacensībās.

Blīkšķēja ne pa jokam, jo, kā informēja sacīkšu galvenais tiesnesis Leons Supjevs, šaušana risinājās četros sporta veidos: apaļajā un tranšejas stendā, pa stāvošu mežacūku un sportingā.

«Bauskas Dzīve» jau rakstījusi, ka klubs «Bauskas zemgaļi» piedalījies ES projektu konkursā un saņēmis finansējumu, ar kā palīdzību šovasar iekārtota jauna šautuve sportingam.

Sportisti gan atzīst, ka visgrūtākā ir šaušana un trāpīšana tranšejas stendā, sportings esot viens no vieglākajiem sacīkšu veidiem. Baušķenieks, mednieku klubu «Nīzere» pārstāvošais Rolands Vinogradovs tranšejā šāva pirmoreiz un atzina, ka viņam ir vēl kur augt un meistarību uzlabot.

Latvijas čempions apaļā stenda šaušanā iecavnieks Dainis Upelnieks, kas pārstāv mednieku klubu «Zirnieki», šajās sacīkstēs bija deleģēts uz tranšeju stendu, kur arī uzvarēja.

Stāvošā mērķī bija jātrāpa no 50 metru attāluma, te vislielākais dalībnieku skaits – 30. Katrā mednieku komandā jābūt vismaz astoņiem dalībniekiem, no kuriem viens ir juniors vai sieviete, tā noteikumus skaidro Pēteris Seleckis, kurš ir Bauskas mednieku un makšķernieku biedrības izpilddirektors un viens no šo sacīkšu rīkotājiem.

Sieviešu un junioru vidū pa stāvošo mežacūku visprecīzāk šāva vienīgā daiļā dzimuma pārstāve Diāna Upelniece. Dzīvesbiedrs Dainis viņu labi apmācījis. Diāna teic, ka visgrūtākais esot to smago ieroci noturēt, tālab pirms sacīkstēm ūdens pudeles cilājusi, lai rokas trenētu.

Sacensībās dalībnieki cīnās ne tikai četros sporta veidos, bet arī divās klasēs – meistaru un mednieku. Šogad klubu kopvērtējumā, tāpat kā pērn, uzvarēja «Zirnieki», turklāt savācot vēl lielāku punktu kopsummu nekā pagājušajā gadā. Toties neveicās «Bauskas zemgaļiem», kuri pērn bija otrie, bet šoreiz – tikai piektie.

Stenda šaušanas sacensību rezultāti medniekiem
Mednieku klubu sacīkstēs kopvērtējumā uzvara «Zirniekiem» (575 punkti); otrie – «Gulbji» (503 p.) un trešie – «Nīzere» (486 p.).

Sportingā: 1. vietā Juris Sidorenkovs no «Gulbjiem», 2. .v. Vilnis Turks – «Bauskas zemgaļi», 3. v. Igors Pužs – «Zirnieki».

Apaļajā stendā: 1. vietā Emīls Starodubcevs no «Iršiem», 2. v. Viktors Sidorenkovs –  «Gulbji», 3. v. Arvīds Āboliņš – «Nīzere».

Tranšejas stendā: 1. vietā Dainis Upelnieks no «Zirniekiem», 2. v. Sergejs Solodilovs – «Gulbji», 3. v. Maksims Ciunels – «Nīzere».

Pa stāvošu mežacūku: 1. vietā Sergejs Gauja – «Nīzere», 2. v. Uģis Žukelis – «Gulbji», 3. v. Mairis Upelnieks – «Zirnieki».