BauskasDzive.lv ARHĪVS

Bauskas pilī izzinās ziedu nozīmi

Zane Gorškova

2013. gada 26. jūlijs 11:08

97
Bauskas pilī izzinās ziedu nozīmi

Bauskas pilī 27. jūlijā apmeklētāji varēs iepazīt ziedus un to simbolisko nozīmi 16. – 17. gs. mākslas darbos Annas dienai veltītā pasākumā «Ziedu simbolika un kompozīcijas», informē Bauskas pils muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ilva Bitēna.

Muzeja speciāliste Ilona Taure atklās lilijas, maijpuķītes, rozes, hiacintes, narcises, īrisa, rudzupuķes, anemones un citu ziedu izcelšanās leģendas un ziedu simbolisko nozīmi renesanses periodā. Pasākums noslēgsies ar praktisku nodarbību, kuras laikā veidos ziedu kompozīcijas. Apmeklētāji aicināti līdzi ņemt ziedus, uzsver Bauskas pils pārstāve.

Pasākumā varēs uzzināt, kurš zieds ir Jaunavas Marijas nevainības simbols, par ko liecina puķes, kuriem ziedkopa ir noliekusies uz leju, un ko simbolizē renesanses perioda gleznās atrodamie ziedi, tā ziņo I. Bitēna.

Renesansē ziedu kompozīcijās izmantoja gan savvaļas ziedus, gan kultivētas puķes un mākslīgos ziedus. Līdz mūsdienām saglabājušās vēstures liecības, kurās aprakstīts mākslīgo ziedu gatavošanas process. Ar to visu apmeklētāji tiks iepazīstināti pasākumā, kas ir daļa no cikla «Senā dzīvesveida skola».

Nākamais «Senā dzīvesveida skolas» sarīkojums 14. septembrī plkst. 21 būs veltīts astronomijas tēmai – «Zvaigžņu vērošana». Būs iespēja ar teleskopu Bauskas pils tornī vērot zvaigznes.