BauskasDzive.lv ARHĪVS

Aicina iedzīvotājus piedalīties Bauskas novada svētku gājienā

Vilnis Auzāns

2013. gada 23. jūlijs 18:32

832
Aicina iedzīvotājus piedalīties Bauskas novada svētku gājienā

Bauskas novada svētki noslēgsies ar daudziem pasākumiem augusta sākumā. Ik pirmdienu novada domē tiekas svētku organizācijā iesaistītās amatpersonas. 22. jūlija sanāksmē piedalījās arī «Bauskas Dzīve».

Līdz svētkiem ir laiks, tādēļ to norises detalizēta programma vēl top. Tomēr par pamatpasākumiem rodas arvien lielāka skaidrība. Ir jau zināms, ka Bauskā ieradīsies viesi no sadraudzības pilsētām. Dalību svētkos apstiprinājuši Gruzijas pārstāvji, arī uzņēmēji no Pasvales. Lietuviešiem ir iecere svētku laikā piedāvāt baušķeniekiem iepazīties ar mājražotāju darinājumiem, prezentēt savus uzņēmumus.

Savu programmu Bauskas novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā 3. augustā gatavo arī pārstāvji no Šilutes. Svētkos ieradīsies Zviedrijas sportisti, kuri nolēmuši piedalīties starptautiskajā «Bauskas alus kausa izcīņas turnīrā» florbolā. Tas 2. un 3. augustā notiks Bauskā un Codē.

Novada svētki Bauskā sāksies ar pilsētnieku modināšanu, ko apņēmies veikt pūtēju orķestris «Bauska». Krāšņs un jautrs solās būt Latvijas alus darītāju gājiens, kā arī aktivitātes Rātslaukumā. Alus festivāla apmeklētāji varēs ko vairāk uzzināt, arī degustēt produkciju, kas top uzņēmumā «Bauskas alus», alus darītavās «Brālis», «Lido», «Brenguļu alus», «Tērvete», «Valmiermuiža», «Piebalga», kā arī citviet.

Sanāksmē izskanēja priekšlikums Kalna ielas malā, zālienā no kinoteātra līdz Kalēju ielai, veidot ziedu kompozīciju izstādi. Iedzīvotāji tiks aicināti nest puķes, zinoši speciālisti tās izkārtos, veidojot pilsētas un novada ģerboņa attēlus. Bauskas bērnu un jauniešu centra pagalmā 3. augustā risināsies «Jautrā skrējiena» Bauskas atlases sacensības. Lielais fināls plānots 3. augusta vakarā.

Svētku rīkotāji rosina baušķeniekus un novada ļaudis aktīvi iesaistīties gājienā no novada domes uz Rātslaukumu. Tematiskajam gājienam «Mūsu upju iemītnieki» aicināti pieteikties novada iestāžu un kapitālsabiedrību kolektīvi, uzņēmēji, amatierkopas, sporta komandas, domubiedru grupas, kā arī neformālas organizācijas – klasesbiedri, māmiņas ar bērnu ratiņiem, nūjotāji u. c. Gājiena dalībnieku izdomu un atraktivitāti vērtēs īpaša žūrija, būs arī balvas. Gājienam jāpiesakās Bauskas kultūras centrā līdz 1. augustam.

Plašāka informācija tika sniegta par svētdien, 4. augustā, notiekošo, kad paredzēts svinēt Livonijas ordeņpils 570 gadu jubileju. Bauskas pils pagalmos plānotas dažādas aktivitātes. Viduslaiku cīņu paraugdemonstrējumus sniegs seno cīņu klubs «Lībeka». Uzstāsies seno deju grupa «Galms», senās mūzikas ansamblis «Modus Vivendi». Interesenti varēs šaut ar arbaletu, piedalīties veiklības stafetēs, darbnīcās iepazīt ādenieku un podnieku darbu.

Pašvaldības sabiedriskās kārtības nodaļas vadītājs Dzintars Lenbergs aicināja vecākus svētkos īpašu uzmanību pievērst pusaudžiem. Iepriekšējo gadu negatīvā pieredze liecina, ka ir prāvs pulks alus apreibinātu pusaudžu, kuri no svētkiem priekšlaikus jānogādā mājās.

Šogad Rātslaukumā, kā arī citās svētku norises vietās plānots palielināt tualešu skaitu. Uzņēmums «Vides serviss» nodrošinās  iespēju nomazgāt rokas. Svētku tirgum jau piesakās amatnieki. Tirdzniecības vietas tiks iekārtotas Plūdoņa ielā, arī Rātslaukuma vienā malā.