BauskasDzive.lv ARHĪVS

Iecavas iestādēs sāk strādāt otrā skolēnu grupa

Antra Ērgle

2013. gada 17. jūlijs 10:45

223
Iecavas iestādēs sāk strādāt otrā skolēnu grupa

Šonedēļ Iecavas pašvaldības iestādēs un kapitālsabiedrībās vasaras darbu ar nepilnu slodzi sāka otrā skolēnu grupa, kas iesaistīta jauniešu vasaras nodarbinātības projektā.

No 15. jūlija līdz 9. augustam novada institūcijās dažādus darbus darīs 19 skolēni Iecavas novada skolēni vecumā no 13 līdz 18 gadiem, «Bauskas Dzīvi» informēja pašvaldības jaunatnes lietu koordinatores pienākumu izpildītāja Laura Jerķe.

Jau vēstīts, ka katram Iecavas novadā deklarētajam skolēnam pašvaldība jauniešu nodarbinātības projektā vasarā nodrošināja darbu četru nedēļu garumā, maksājot minimālo atalgojumu. Pirmajā posmā no 17. jūnija līdz 12. jūlijam iestādēs strādāja 23 skolēni. L. Jerķe uzsver, ka kopumā skolēnu aktivitāte ir augsta.

Jaunieši strādā pašvaldības adminstrācijā, bibliotēkās un citās iestādēs. «Bauskas Dzīve» jau rakstīja, ka Iecavas vidusskolas audzēknis Ričards Dūmiņš, kurš pirmajā posmā darbojās Edvarta Virzas Iecavas bibliotēkā, izveidojis tai savu interneta mājaslapu, kā arī sācis iznēsāt grāmatas uz mājām, palīdzot sniegt jaunu pakalpojumu. Bibliotekāre Jolanta Ignate informēja, ka nākamajam darbiniekam paredzēts ievadīt datorā vēsturiskus pierakstus par Iecavas objektiem un notikumiem.