BauskasDzive.lv ARHĪVS

Svētki trīs pagastos

Vilnis Auzāns

2013. gada 17. jūlijs 17:45

272
Svētki trīs pagastos

Nedēļas nogalē, 19. un 20. jūlijā, Bauskas novada svētki risināsies trīs pagastos. Tā informē novada administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Lelde Podniece.

Piektdien, 19. jūlijā, Dāviņu centrā, sporta laukumā, novada svētkos piedalīsies kolektīvi no Vecsaules pagasta: līnijdejotāji, sieviešu vokālais ansamblis, arī Jaunsaules amatierteātris. Būs arī viesi no kaimiņu novada – Vecumniekiem. Uzstāsies vidējās paaudzes deju kopa «Vēverīši». Kā ierasts, risināsies arī «Jautrais skrējiens», pēc koncertā zaļumballē spēlēs muzikants Māris Kincis no Baldones. Tā ziņo atbildīgā par svētku norisi Dāviņos Inese Viļuma.

Ceraukstē un Mežotnē novada svētki notiks sestdien, 20. jūlijā. Ceraukstes pagasta Mūsā visi tiek gaidīti pulksten 15 uz koncertu «Draugu spiets». Tajā ceraukstiešu amatierkopas uzstāsies kopā ar tuvākiem un tālākiem viesiem. Pagasta kultūras darba organizatore Inita Gilberte stāsta, ka viesos solījuši ierasties Brunavas pagasta deju kopa «Rota», Auces novada senioru ansamblis «Randiņš», senioru deju grupa no Vecumnieku novada un lauku kapella no Biržu rajona Lietuvā. Līnijdejotāji Ceraukstē ieradīsies no Bauskas kultūras centra, kā arī Dobeles novada Zebrenes pagasta. Pēc koncerta visi aicināti piedalīties «Jautrajā skrējienā».

Mežotnes pagasta Līgo dārza novada svētki sestdien sāksies pulksten 19. Pirms tam visi aicināti piedalīties «Jautrajā skrējienā».
Koncertā «Par prieku sev un jums» uzstāsies viesi no Vecsaules pagasta: vokālais ansamblis «Uguntiņas» un Jaunsaules amatierteātris. Pēc koncerta būs zaļumballe.

Šīs pašas dienas rītā notiks Mežotnes pagasta gadskārtējie sporta svētki. Dažādas sporta aktivitātes paredzētas līdz pat vakaram.