BauskasDzive.lv ARHĪVS

Kantri festivāls Bauskā godam nosvin 15 gadu jubileju

Ilze Lujāne

2013. gada 14. jūlijs 18:35

2213
Kantri festivāls Bauskā godam nosvin 15 gadu jubileju

Nedēļas nogalē jau piecpadsmito gadu Bauskas pilskalna estrādi pieskandināja kantrimūzika. Jubilejas saiets nosvinēts godam, uzsvēra gan klausītāji, gan mūziķi.

Klausītāju cerības attaisnoja skaistās balss īpašnieks Dags Adkinss no ASV, kurš ir sajūsmināts par iespēju spēlēt Latvijā. Tā viņam ir pirmā reize šeit: «Mēs spēlējam tīru kantrimūziku, jo apmeklētāji ir atnākuši pēc tās. Latvijai piestāv kantrimūzika. Kad no lidostas devos uz Bausku, lielākoties redzēju «country» jeb laukus, iespējams, tāpēc latviešu kantri ir labs skanējums.»
Ventspilnieks Ainars Rutkis baudīt mūziku uz Bausku dodas jau devīto gadu. «Festivāla atmosfēra un šejienes cilvēki ir lieliski. Telšu pilsētiņā lielākoties katru gadu dzīvo vieni un tie paši cilvēki, tā mums ir kā ikgadēja tikšanās. Šādi varam vismaz uz dažām dienām izbēgt no ikdienas.»

Līnijdejotāji mūziķus atbalstīja nepaguruši, it īpaši nenokausējams bija Āris Liepiņš no Rīgas, kurš pirmo vakaru pavadīja, tērpies skotu hiltā. «Astoņus gadus dzīvoju Skotijā, speciāli Kantrifestivālam ņēmu atvaļinājumu. Pirms došanās šurp kolēģiem jautāju, vai viņi akceptē, ka es iegādāšos īstu skotu hiltu. Viņi piekrita, tāpēc es uzskatu, ka mans hilts ir savā veidā svētīts,» smej dejotājs, piebilstot, ka līnijdejas, mūzika, daba, draugi un jauki cilvēki ir tas, kas virza šo sarīkojumu.

Festivālam tapt un būt palīdz dažādi strādnieki, to skaitā jaunietes Renāte Lauva un Diāna Vīlande. «Sākotnēji doties uz Kantrifestivālu bija ģimenes tradīcija, tagad to turpinu viena. Šeit ir ļoti laba atmosfēra,» stāsta Renāte. Diāna piekrīt: «Paralēli šajā laikā notiek festivāls Liepājā, bet mēs izvēlējāmies Bausku. Mēs varam strādāt un dejot, šķiet, šo pasākumu apmeklē tikai labi cilvēki.»

Vairāk par festivāla norisēm un iespaidiem lasiet «Bauskas Dzīves» drukātajā numurā.