BauskasDzive.lv ARHĪVS

Skolēni saņems CE sertifikātus

Vilnis Auzāns

2013. gada 6. jūlijs 07:35

279
Skolēni saņems CE sertifikātus

Vispārizglītojošo skolu vadītāji saņēmušu sertifikātus ar eksāmenu rezultātiem. Pirmdien, 8. jūlijā, vidusskolu absolventi var ierasties skolās pēc dokumentiem.

Iecavas vidusskolas direktore Agra Zaķe stāstīja, ka līdz ar sertifikātu absolventiem pirmdien izsniegs arī atestātu par vispārējās vidējās izglītības iegūšanu. Līdzīgi rīkosies arī Bauskas novada vispārējo vidējo izglītības iestāžu vadītāji. Dokumentus Bauskas skolu direktoriem novada izglītības nodaļas vadītājs Ģirts Bernauts pasniedza piektdienas, 5. jūlija, pēcpusdienā.

Ar sanākušajiem viņš sāka diskusiju par klašu komplektāciju nākamajam mācību gadam. Bauskas 2. vidusskolas direktore Vera Grigorjeva stāstīja, ka šogad skolu beiguši četru klašu audzēkņi, savukārt septembrī plānots, ka skolēni mācības sāks trīs desmitajās klasēs.

Bauskas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece Terēzija Pundure stāstīja, ka tiek strādāts, lai septembrī būtu tikpat desmito klašu, cik šopavasar bija 12. klašu – trīs. Sanākušie atzina, ka pašreizējie vidusskolas vecuma jaunieši ir no tā dēvētās demogrāfiskās bedres, tādēļ klašu komplektācija ir apgrūtināta.

No pirmdienas, 8. jūlija, sākas reflektantu reģistrācija un uzņemšana augstskolās un koledžās. Patlaban vairākās augstskolās rit elektroniskā pieteikšanās studijām. Vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā latvija.lv var pieteikties studijām kādā no 11 Latvijas augstskolām: Rīgas Tehniskajā universitātē, Latvijas Universitātē, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Banku augstskolā, Daugavpils universitātē, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, Liepājas universitātē, Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, Rēzeknes augstskolā, Ventspils augstskolā un Vidzemes augstskolā.