Garšu ietekmē galda piederumi

PSIHOLOĢIJA. Garšu un priekšstatu par ēdienu ietekmē galda piederumu materiāls, izskats un izmērs, apgalvo žurnāls «Flavour»
(www.flavourjournal.com), iepazīstinot ar Oksfordas Universitātes komandas pētījuma rezultātiem. Smadzenes ietekmē priekšstatu par ēdiena garšu, vēl pirms tas nonāk mutē – siers šķiet sāļāks, ja to ēd no naža, nevis dakšiņas, jebkurš produkts garšo saldāk no mazākas karotes nekā no lielas. Ja maltīte tiek pasniegta mazākos šķīvjos, cilvēki arī apēd mazāk, jo ātrāk veidojas sāta sajūta. Agrāk jau pierādīts, ka garšu ietekmē māla un sudraba trauki, bet, izrādās, jogurts liekas blīvāks un izsmalcinātāks no vieglas plastmasas, nevis smagāka materiāla karotes. Pētījuma rezultāti ieteic vecākiem, kuri nesekmīgi cenšas iekļaut mazuļa ēdienkartē dažādus produktus, dažādot galda piederumus.
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Sports
- Tautsaimniecība
- Izglītība
- Kultūra un izklaide
- Kriminālziņas
- Vēlēšanas
- Latvijā un pasaulē
- Lietotāju raksti
- Sēru vēstis
- Foto un video
- Blogi
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Sports
- Kultūra un izklaide
- Dažādi
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Projekts «Saimnieko gudri»
- Projekts «Kultūrvide novados»
- Projekts «Iesaukums politikā»
- Dzīvesstils
- Projekts «Mediju kritika»
- Projekts «Dzīves kvalitāte novados»
- Projekts «Dzīve pierobežā»
- Projekts «Vide un mēs»
- Projekts mediju profesionāļiem par trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos un migrāciju
- Projekts «Dzīve pierobežā – 2020»
- Projekts «Kultūrvide novados-2020»
- Projekts «Vide»-2021
- Projekts «Iesaukums politikā»-2021
- Podkāsts «ViedDoma»