«Kronis» tirgum gatavo jaunus produktus

Uzņēmumā «Kronis» rit intensīvs darbs, gatavojot jaunus produktus, kurus vienos kopīga atpazīstamības zīme. Tās būs dažādas sāļas un saldas ēdienu piedevas «Rundāle». Mazajā Mežotnes pilī 21. maijā notika pirmā jaunā produkta prezentācija. Jaunās produktu līnijas idejas tēvs ir uzņēmējs Jānis Āboliņš, īstenot to iecerēts Codes pagasta uzņēmumā SIA «Kronis». Uzņēmuma vadītājs Aivars Svarenieks «Bauskas Dzīvei» atzīst, ka tagad galvenais ir pabeigt jaunās ražotnes būvi. Tajā tad varēs izvērst dažādo «Rundāles» zīmola produktu ražošanu. Tās ir dažādas piedevas gaļas ēdieniem, piemēram, tomātu un bazilika pesto, kāpostu un zirnīšu karijs, mango un tomātu čatnijs, arī marinēti gurķi ar baziliku, ar estragonu vai ar sinepēm. Tapušas arī dažādo saldo ēdienu piedevu receptes, piemēram, rabarberu ievārījums ar kanēli vai ar apelsīnu sukādēm. Daudz kas vēl ir tikai padomā, izstrādes stadijā.A. Svarenieks atzīst, ka šī ir pirmā publiskā produkta, kas tapis teju divu gadu garumā, prezentācija. Daudz kas vēl taps, kaut kas noteikti tiks arī mainīts. Tāpēc šoreiz interesanti ir uzzināt viesu viedokli. J. Āboliņš piebilst, ka, izraugoties produktu līnijai Rundāles vārdu, uzņēmēji sev uzstādījuši augstu latiņu – produkcijai jābūt visaugstākās kvalitātes. Mērķis ir radīt līdzīgus, bet pārākus produktus, kā mūsu veikalos piedāvā ārzemju uzņēmēji. Domājot par eksportu, piedevām jābūt pasaulē atpazīstamām, vienlaikus tām jāpiemīt latviešu virtuves specifikai.Uzņēmējs no Bauskas SIA «Karavela» īpašnieks Andris Bite «Bauskas Dzīvei» pauž gandarījumu, ka notiek rosīšanās, uzņēmīgi ļaudis domā ko jaunu: «Kā saprotu, tas ir līdzīgs ārzemju produkcijai, taču ir vietējais. Ja, ražošanā ieviesti, šie produkti būs tikpat kvalitatīvi kā tagad, ja tos izdosies veiksmīgi iedabūt tirgū, tad tā lieta aizies. Varu vēlēt A. Svareniekam un viņa komandai veiksmi.» «SEB bankas» Bauskas filiāles pārvaldniece Sanda Poļakova arī atzinīgi izsakās par baudītajiem produktiem: «Sajutu lieliskas garšas, interesanti bija produkti, kuriem pievienots karijs, savdabīgas bija arī dažādās bazilika piedevas. Kad šie izstrādājumi nonāks veikalu plauktos, es palaikam kaut ko no tā visa nopirkšu.» Pavārs Jānis Šiliniks atzinīgi izteicās par jaunajām ēdienu piedevām, apgalvojot, ka strādājis ar tām radoši, ar aizrautību.
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Sports
- Tautsaimniecība
- Izglītība
- Kultūra un izklaide
- Kriminālziņas
- Vēlēšanas
- Latvijā un pasaulē
- Lietotāju raksti
- Sēru vēstis
- Foto un video
- Blogi
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Sports
- Kultūra un izklaide
- Dažādi
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Projekts «Saimnieko gudri»
- Projekts «Kultūrvide novados»
- Projekts «Iesaukums politikā»
- Dzīvesstils
- Projekts «Mediju kritika»
- Projekts «Dzīves kvalitāte novados»
- Projekts «Dzīve pierobežā»
- Projekts «Vide un mēs»
- Projekts mediju profesionāļiem par trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos un migrāciju
- Projekts «Dzīve pierobežā – 2020»
- Projekts «Kultūrvide novados-2020»
- Projekts «Vide»-2021
- Projekts «Iesaukums politikā»-2021
- Podkāsts «ViedDoma»