BauskasDzive.lv ARHĪVS

Uzņēmums atbalsta vietējos ražotājus

VILNIS AUZĀNS

2009. gada 5. augusts 00:00

52
Uzņēmums atbalsta vietējos ražotājus

Augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums SIA «Kronis» vakar, 4. augustā, astoņiem saviem produktiem saņēma Zaļās karotītes sertifikātus.Uzņēmuma vadītājam Aivaram Svareniekam šos dokumentus pasniedza Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe.A. Svarenieks uzskata: «Tā ir sava veida bezmaksas reklāma, tāpēc vērts sagatavot visus nepieciešamos dokumentus, lai sertifikātu saņemtu.» Uzņēmuma realizācijas daļas vadītājs Vladis Smaļķis piebilst, ka Zaļā karotīte savulaik bijusi sešiem produktiem, tagad ir astoņiem. «Dažbrīd šķiet, ka saglabāt sertifikātu gadu no gada kļūst arvien grūtāk. Jo īpaši tad, ja ir iespēja iepirkt izejvielas ārzemēs par zemākām cenām nekā no vietējiem zemniekiem. Tomēr mēs, cik spējam, atbalstām savus izejvielu ražotājus,» tā V. Smaļķis.A. Svarenieks atzīst, ka šis sertifikāts, kā arī atbalsts vietējās pārtikas produktu izstādēs ir vienīgais, ko uzņēmējs saņem no valsts. Viss pārējais ir izcīnīts grūtā konkurences cīņā. «Ļoti jau gribētu, lai valdība rastu vēl kādu veidu, kā palīdzēt Latvijas uzņēmējiem,» precizē A. Svarenieks. Viņš arī informē, ka SIA «Kronis» šogad atkal piedalīsies pārtikas produktu izstādē Rīgā, kā arī iecerēts iekārtot stendu izstādē Maskavā.I. Gulbe «Bauskas Dzīvei» stāstīja, ka svarīgi iegūt kādam produktam Zaļās karotītes sertifikātu: «Tādējādi uzņēmējs kļūst par savdabīgā Zaļās karotītes kluba biedru. Tas dod cerības tikt pamanītam vēl kādreiz. Ja uzņēmuma preču zīme ir zināma, tad sertifikāts kalpo kā papildu bonuss, lai ieinteresētu gan tirgotājus, gan pircējus.»I. Gulbei tika dāvināts viens iepakojums ar zaļo zirnīšu burciņām. A. Svarenieks piebilda, ka SIA «Kronis» pašlaik ir vienīgais uzņēmums Baltijā, kas ražo zaļo zirnīšu konservus, izmantojot vietējās izejvielas.   UZZIŅAIZaļās karotītes sertifikātu ieguvuši SIA «Kronis» produkti:marinēti gurķi, zaļie zirnīši, marinētas bietes, zupa «Rasoļņiks», zupa «Svaigu kāpostu borščs», dzērveņu nektārs, upeņu nektārs, biešu nektārs.