Vecļaudīm gatavo maltīti ar mājas sajūtu

Pansionāta «Derpele» Bauskas filiālē no septembra nomainīts ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs. Tagad maltīti vecļaudīm gatavo pansionāta virtuvē.«Tas, ko mums agrāk deva, tās bija tikai tādas piedevas. Tagad ir jau labāk. Tikai kafiju gan gribētos vairāk,» savu viedokli par ēdienu «Bauskas Dzīvei» pauž pansionāta iemītnieks Ādams Garais. Arī Ruta Dzilna pamanījusi, kopš mainījusies kārtība, porcijas kļuvušas lielākas, ēdiens ir sātīgāks. «Vienīgi vakariņas mums ir pārāk agri - piecos pēcpusdienā. Līdz brokastīm ilgi jāgaida. Varbūt var iekombinēt kādu piena glāzi vakarā. Uz nakti tā būtu ļoti vērtīga,» ierosina R. Dzilna. Filiāles vadītāja Dzintra Lapiņa «Bauskas Dzīvei» atklāj, ka pirmajos divos mēnešos, kamēr ēdināšanu nodrošināja zemnieku saimniecība «Strīķeri», no vecajiem ļaudīm pārmetumus nācās uzklausīt vai katru dienu. «Ja slimnīcā gulošajiem, kurus arī ēdina «Strīķeri», ar tādu maltīti pietiek, tad mūsu iemītniekiem tā nederēja. Te vairākums ir veseli cilvēki, viens otrs vīrs ražena auguma. Ar tām niecīgajām, nereti liesajām porcijām sāta sajūta neradās. Arī ēdienu daudzveidība mūs neapmierināja. Dzēriens bija tikai tēja, bet ir cilvēki, kuri grib arī kafiju. Tagad varam vakaros piedāvā tēju, kādu maizīti. Mēs cenšamies, lai maltītei būtu mājas sajūta,» stāsta Dz. Lapiņa. Pašreizējā kārtība ir tāda, ka četras dienas nedēļā ēdienu gatavo «Derpelē» un tad to atved uz Bausku. Nedēļas nogalē maltīte top filiālē īpaši iekārtotajā virtuvē. Darbam tajā filiālē tika izveidota papildu amata vieta. Pašlaik tas ir ekonomiski izdevīgākais un visiem pieņemamākais variants. To apliecina arī pansionāta direktors Alvis Feldmanis: «Ekonomiski tas mums ir izdevīgi, un, galvenais, cilvēki ir apmierināti.» Zemnieku saimniecības «Strīķeri» pārvaldniece Modra Tarvāne «Bauskas Dzīvei» atzīst, ka darba pārtraukšanu pansionātā īpaši nepārdzīvo: «Par to summu, ko mums atvēlēja - Ls 1,29 dienā - mēs neko vairāk arī nevarējām pagatavot. Tāda ir realitāte, produkti maksā tik, cik tie maksā. Es jau sākumā brīdināju pansionāta vadību, ka tik maza summa cilvēkiem, kuriem tā ir vienīgā iespēja paēst, nebūs pietiekama. Tas nu ir pierādījies. Iebildumus par ēdiena kvalitāti es negribētu pieņemt, jo slimnīcā par to neviens nesūdzas.» Z/s «Strīķeri» turpina sniegt ēdināšanas pakalpojumus Bauskas slimnīcas pacientiem. Sandra Drozdovska, SIA «Bauskas slimnīca» finanšu un uzskaites daļas vadītāja, «Bauskas Dzīvei» paskaidroja, ka iebildumu pret ēdinātāja darbu pašlaik nav. «Strīķeri» jau ilgus gadus strādā slimnīcā. Tagad pusdienu gatavošanai viņiem tiek atvēlēts lats un 29 santīmi (bez PVN). «Slimnīcā tomēr ir cits kontingents nekā pansionātā. Ne visiem sirdzējiem ir laba apetīte. Vairumam slimnieku ir apmeklētāji, radi un paziņas, kas sanes gardumus. Tāpēc ar «Strīķeru» gatavoto maltīti pietiek. Pansionāta iemītniekiem tiešām varētu būt citādas prasības,» spriež S. Drozdovska.
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Sports
- Tautsaimniecība
- Izglītība
- Kultūra un izklaide
- Kriminālziņas
- Vēlēšanas
- Latvijā un pasaulē
- Lietotāju raksti
- Sēru vēstis
- Foto un video
- Blogi
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Sports
- Kultūra un izklaide
- Dažādi
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Projekts «Saimnieko gudri»
- Projekts «Kultūrvide novados»
- Projekts «Iesaukums politikā»
- Dzīvesstils
- Projekts «Mediju kritika»
- Projekts «Dzīves kvalitāte novados»
- Projekts «Dzīve pierobežā»
- Projekts «Vide un mēs»
- Projekts mediju profesionāļiem par trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos un migrāciju
- Projekts «Dzīve pierobežā – 2020»
- Projekts «Kultūrvide novados-2020»
- Projekts «Vide»-2021
- Projekts «Iesaukums politikā»-2021
- Podkāsts «ViedDoma»