Skolēni mācās gatavot gardi un veselīgi

Iesaistoties lielveikalu ķēdes «Rimi» veselīgās ēšanas kustības «Aikāgaršo» meistarklasē, otrdien, 28. maijā, Bauskas pilsētas pamatskolas 5.a klases audzēkņi kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavoja gardus pavasara salātus.To pagatavošanai tika izmantoti šai sezonai raksturīgie zaļumi, augļi un dārzeņi - spināti, rukola, baziliks, redīsi, arbūza gabaliņi, vīnogas -, Mocarellas siers, grauzdēti Indijas rieksti un valrieksti, olīveļļa un balzamiko mērce. Pie salātiem varēja piekost ar pesto mērci apsmērētu krāsnī apgrauzdētu franču maizi. Luīze Druviņa «Bauskas Dzīvei» pastāstīja, ka viņas uzdevums bija rukolas lapu plūkšana un redīsu griešana. Par meistarklasē paveikto meitenei ir gandarījums, salāti bijuši ļoti garšīgi. «Varētu kaut ko tādu arī mājas pagatavot,» uzskata Luīze.Pēc pašu gatavotu pusdienu ieturēšanas skolēni saņēma pavārmeistara diplomus par izcilām sekmēm veselīga ēdiena gatavošanā. Mājturības kabinets tika pie jaunas pannas, ko dāvināja «Aikāgaršo» šefpavārs.
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Sports
- Tautsaimniecība
- Izglītība
- Kultūra un izklaide
- Kriminālziņas
- Vēlēšanas
- Latvijā un pasaulē
- Lietotāju raksti
- Sēru vēstis
- Foto un video
- Blogi
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Sports
- Kultūra un izklaide
- Dažādi
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Projekts «Saimnieko gudri»
- Projekts «Kultūrvide novados»
- Projekts «Iesaukums politikā»
- Dzīvesstils
- Projekts «Mediju kritika»
- Projekts «Dzīves kvalitāte novados»
- Projekts «Dzīve pierobežā»
- Projekts «Vide un mēs»
- Projekts mediju profesionāļiem par trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos un migrāciju
- Projekts «Dzīve pierobežā – 2020»
- Projekts «Kultūrvide novados-2020»
- Projekts «Vide»-2021
- Projekts «Iesaukums politikā»-2021
- Podkāsts «ViedDoma»