BauskasDzive.lv ARHĪVS

Vērtē folkloristu gatavību festivālam

Aina Ušča

2008. gada 14. decembris 15:55

118
Vērtē folkloristu gatavību festivālam

Folkloras ansambļu skate 14. decembrī risinājās Iecavas novada kultūras namā. Tās mērķis bija dalībnieku atlase starptautiskajam folkloras festivālam «Baltica», kas Rīgā un Latvijas novados notiks 2009. gada jūlijā.

Skatē piedalījās 15 kopu no Zemgales rajoniem, kā arī no Vidzemes un Kurzemes. Dalībnieku meistarību klātienē vērtēja profesionāļu žūrija, kuras priekšsēdētājs ir folkloras speciālists Andris Kapusts. Dalībnieku sniegums tika arī filmēts, lai žūrija to varētu analizēt vēlreiz.

Bauskas rajonu pārstāvēja Vecsaules un Svitenes pagasta kopas, Bauskas tautas nama «Trejupe», Codes pagasta «Dreņģeri», Ceraukstes pagasta «Laukam pāri» un Iecavas kultūras nama bērnu kopa «Tarkšķi». Ineta Pilverte, valsts kultūras galvenā inspektore, ir gandarīta, ka skatē piedalījās mūsu rajona visi folkloristi. Viņa skaidro, ka dalībnieku atlase notiek visos novados. Tie ansambļi, kas pamatoti iemeslu dēļ nav varējuši piedalīties sava reģiona skatē, tagad ir ieradušies Iecavā.

Starptautiskais folkloras festivāls «Baltica», kas notiek ik pēc trim gadiem, Latvijā ir vērienīgākie tautas tradicionālās kultūras svētki, uzskata kopas «Tarkšķi» vadītāja Kristīne Karele. Viņas audzēkņi piedalījās iepriekšējā festivālā. «Kopas «Tarkšķi» priekšnesumu skatē pavadīja skatītāju aplausi. Mazo folkloristu izpildītā programma bija dzirkstoša un meistarīga,» spriež Iecavas kultūras nama direktore Biruta Švītiņa.

Plašāku materiālu par skati varēsit lasīt laikraksta 17. decembra numurā.