BauskasDzive.lv ARHĪVS

Bauskas mājokļos atgriežas siltums

Sandra Danosa

2007. gada 22. oktobris 09:00

2149
Bauskas mājokļos atgriežas siltums

Pēc nedēļu ilga pārtraukuma SIA «Bauskas siltums» pilsētā ir atjaunojis siltumenerģijas un siltā ūdens padevi. Darbam labvēlīgie laikapstākļi ļāvuši plānotos darbus paveikt maksimāli īsā laikā.

«Jau piektdien sistēmās sāka pildīt ūdeni, to turpināja arī sestdien, bet svētdien tika iedarbināta koģenerācijas stacija,» informēja SIA «Bauskas siltums» valdes priekšsēdētājs Ilmārs Rūsis. Siltums pilsētas mājās ieplūda jau svētdienas pēcpusdienā. Diemžēl vēl līdz pirmdienai kavējās siltumpadeve ēkām, kuras apsaimnieko SIA «Bauskas namsaimnieks».

I Rūsis atzina, ka SIA«Latenergo projekts» strādāja avārijas režīmā un darbus veica īsā laika periodā. Remontdarbu laikā tika atklāti divi cauruļvadu bojājumi – zem Salātu ielas un pie Bauzes tirgus (savienojumā ar vecajām trasēm). Bojājumi tika likvidēti un uzstādīti ventiļi uz visiem maģistrālajiem virzieniem. Turpmāk rekonstrukciju siltumtrasēs varēs veikt neapstādinot pārējos maģistrālos vadus. Vēl nav rekonstruēts posms no Slimnīcas ielas līdz Dārza 22/1, kā arī maģistrālais vads Salātu ielā un daži pievadi pie slimnīcas ēkām. Darbus pabeigt plānots novembra beigās.

Būvuzraudzības vadītājs Andrejs Karpičs apstiprināja, ka diezgan sarežģītā, liela diametra trases posmu montāža veikta kvalitatīvi. I. Rūsis piebilda, ka šajās dienās īpaši daudz iedzīvotāju sūdzību nav saņemts. Iespējams, tas skaidrojams ar labiem laikapstākļiem. Pašvaldības iestādēs - skolās un bērnudārzos – ūdens sildīts boileros, dažviet silts ēdiens piegādāts no citiem uzņēmumiem, bet slimnīcā darbojās siltā gaisa pūtēji.

Sākot apkures sezonu, šomēnes iedzīvotājiem jārēķinās ar līdzšinējo tarifu (ap 25 latiem), bet novembrī maksa par siltumu varētu pieaugt līdz 28 latiem par megavatstundu (MWh). I. Rūsis sacīja, ka pašlaik piedāvātais tarifu projekts atrodas Jelgavas sabiedrisko pakalpojumu regulatorā. Taču arī šis neesot galīgais aprēķins, jo jau nākamgad maksa par siltumu varētu sasniegt 30latu par vienu MWh.