BauskasDzive.lv ARHĪVS

Demakova: Drīzāk Daugavas abas malas sadalīsies, nekā TP sašķelsies

Ziņu aģentūra LETA

2007. gada 31. oktobris 08:08

1098
Demakova: Drīzāk Daugavas abas malas sadalīsies, nekā TP sašķelsies

Ir dziesma "Daugav's abas malas mūžam nesadalās", un drīzāk abas Daugavas malas sadalīsies, nekā Tautas partija (TP) sašķelsies, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja kultūras ministre Helēna Demakova (TP), komentējot runas par iespējamo TP šķelšanos.

"Liekot roku uz sirds, var teikt - TP šķelšanās nav iespējama," uzsvēra politiķe. Komentējot Jurģa Liepnieka un Aigara Štokenberga izslēgšanu no TP, kultūras ministre norādīja, ka "ir kaut kādas ambīcijas vai vēl kaut kas". Pēc Demakovas teiktā, "signāli bijuši nepārprotami par to, kur katrs ir gājis, kur prasījis naudu". Kā apgalvoja TP pārstāve, jaunas partijas izveidei nauda prasīta cilvēkiem, kuri nav nacionālpatrioti. To, kuri ir šie cilvēki, ministre neatklāja, piebilstot, ka "agri vai vēlu jūs to uzzināsiet".

Savukārt Tautas partijas (TP) ierindas biedru Andri Šķēli var salīdzināt ar bijušo Vācijas kancleru Helmutu Kolu, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja kultūras ministre Helēna Demakova (TP). "Šķēles tēls tiek ļoti demonizēts. Manuprāt, nepelnīti demonizēts," sacīja politiķe.

Kā norādīja Demakova, Šķēle, savulaik ienākot politikā, "lēnām pagrieza valsti pret Rietumiem". Reformas Latvijā veiktas "šausmīgi grūtā darbā". Kultūras ministre TP ierindas biedru salīdzināja ar Kolu, kuram arī bijuši skandāli un problēmas. "Bet vai tāpēc viņš nav autoritāte kristīgo demokrātu rindās?" jautāja Demakova. Kā apgalvoja politiķe, "Šķēles ietekme sakņojas viņa autoritātē".

Tai pašā laikā Šķēle bijis ārkārtīgi pārsteigts par diviem valdības sasteigtiem lēmumiem, kuri izpelnījušies asu sabiedrības kritiku, - par drošības likumu grozījumiem un par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka Alekseja Loskutova atstādināšanu no amata.