BauskasDzive.lv ARHĪVS

Uz Kanādu – bez vīzas

2007. gada 1. novembris 09:10

650
Uz Kanādu – bez vīzas

Negaidītu un priecīgu ziņu šodien izziņojusi telekompānija «LNT». Kanādas valdība atcēlusi vīzu režīmu ar Latviju. Latvijas - Kanādas bezvīzu režīms stājas spēkā jau šodien. Tā ietvaros Latvijas pilsoņi var uzturēties Kanādā līdz 6 mēnešiem gada laikā. Arī turpmāk, lai strādātu vai mācītos Kanādā, vīza ir nepieciešama. Latvijas Ārlietu ministrija apsveic Kanādas valdības pieņemto lēmumu un informē, ka vienlaikus ar Latviju bezvīzu režīms ar Kanādu noteikts arī Čehijas pilsoņiem. Bijušās valsts prezidentes V. Vīķes-Freibergas vizītes laikā Kanādā pērn septembrī Latvija saņēma ziņu, ka Kanāda ieviesusi bezvīzu režīmu ar Igauniju.

Latvijā diskutēja par to, kad Kanādas valdība šādi varētu lemt arī par mūsu valsti. Tolaik eksperti norādīja, ka Kanādas bezvīzu režīms ir kā zīme vai priekšvēstnesis bezvīzu režīmam ar ASV.

Bezvīzu režīms būs ievērojams atvieglojums Latvijas hokeja līdzjutējiem, kas nākamā gada maija sākumā dosies uz Kanādu, lai atbalstītu Latvijas valstsvienību pasaules čempionātā.