BauskasDzive.lv ARHĪVS

Atdzimusi viesnīca – atdzimis restorāns

Sandra Danosa

2007. gada 1. novembris 18:35

1211
Atdzimusi viesnīca – atdzimis restorāns

Pēc brīvdienām pirmdien, 5. novembrī, apmeklētājiem durvis vērs «Day&Night Hotel Bauska» restorāns «Orangery». Iespējams, ļaudīm grūti izrunājams vārds, taču šai vietai tas ļoti piemērots, ir pārliecināta viesnīcu tīkla «Day&Night Hotels» pārdošanas daļas vadītāja Inese Brūvere. Viņa piebilst: ««Orangery» jeb oranžērija tāds ziemas dārzs vien ir. Arī šeit tāds tiks izveidots. Pagaidām mums vēl ir tikai karkass - augsti stikloti logi, bet pamazām mēs telpu piepildīsim arī ar košzaļiem augiem».  Par spilgtu akcentu izvēlēta oranžā krāsa, kas atspoguļojas ne tikai interjerā un apkalpojošā personāla apģērbā, bet arī ēdienos. Nešaubīgi, ka uz restorānu lielākā daļa cilvēku dodas, lai nesteidzoties baudītu vakariņas vai ģimenes un draugu lokā nosvinētu kādu jubileju. «Orangery» to visu sola nodrošināt. Ir padomāts arī par tā saucamajām biznesa pusdienām, kad ēdieni nebūs ilgi jāgaida. «Bauskas Dzīvei» bija atļauts ielūkoties ēdienkartē, secinājums - šī noteikti nebūs lēta ēstuve, taču cenas, ņemot vērā vispārējo inflācijas līmeni, par sevišķi augstām nosaukt nevarētu. Zupas piedāvājumā ir, sākot no Ls 1,90, otrie ēdieni no Ls 3,50, saldie - nedaudz pāri diviem latiem. Piedāvājumā ir arī picas, svaigi cepti un mutē kūstoši kruasāni, kā arī daudz kas cits. Restorāna pārzine Inga Dambe sacīja, ka šis piedāvājuma klāsts vēl tiks papildināts. Tiks uzklausītas klientu vēlmes, kā arī paredzēts rīkot tematiskās nedēļas, kad degustācijai nodos franču, itāliešu vai, piemēram, japāņu ēdienus. Vienu reizi mēnesī domāts rīkot deju vakarus ar «dzīvo» mūziku. Sadarbība plānota ar pašmāju māksliniekiem.Inese Brūvere atzīst, ka viesnīcu un restorānu bizness nav viegls, tomēr interesants un dinamisks. Neapšaubāmi, restorāni Latvijā galvenokārt orientējas uz iedzīvotājiem ar vidusmēra ienākumiem. Konkurence nozarē ir pietiekama, un vienas veiksmes formulas nav. Daudzi faktori šajā biznesā ir grūti prognozējami, tomēr galvenā veiksmes atslēga ir labs piedāvātais produkts un personāls. Pašlaik restorāna «Orangery» komandā ir desmit cilvēku. Daudzi no viņiem jau vairākus mēnešus ir mācījušies, strādājuši, kā arī piedalījušies uzkopšanas darbos, lai sakārtotu gan virtuvi un bāru, gan arī restorāna zāli. «Pilnīgi neticami, ka beidzot pienākusi tā diena, kad varēsim gaidīt pirmos klientus. Iepriekš nācām un strādājām savās drebēs, bet tagad, uzvelkot formu, saplūsti ar krāsu līnijām zālē un jūties piederīgs šai vietai,» stāsta I. Dambe. Šī būs viņas pirmā darbavieta Bauskā. Pati baušķeniece līdz šim 11 gadus nostrādājusi Rīgā. Atkal atgriešanās dzimtajā pusē ir arī pavāram Jānim Krūmiņam, kura iepriekšējā darbavieta bijusi viesnīcā «Hotel de Rome» Rīgā. Kā būs, vēl ne viens neņemas prognozēt, taču cer, ka baušķenieki sapratīs un pieņems šo vietu, kā arī gribēs te atgriezties.