BauskasDzive.lv ARHĪVS

Noels sasniedzis viesuļvētras spēku

Ziņu aģentūra LETA

2007. gada 2. novembris 08:30

653
Noels sasniedzis viesuļvētras spēku

Maiami, 2.nov., LETA--DPA. "Noels" sasniedzis viesuļvētras spēku un pēc plosīšanās Karību jūras salās, kur vētra prasīja vairāk nekā 100 cilvēku dzīvības, vētra virzās gar ASV Atlantijas okeāna piekrasti.ASV Nacionālais viesuļvētru centrs ceturtdienas vakarā informēja, ka "Noela" vēju ātrums sasniedz 36 metrus sekundē. Vētra atrodas nepilnu 300 kilometru attālumā uz ziemeļiem-ziemeļaustrumiem no Bahamu salām un tā virzās ziemeļu-ziemeļaustrumu virzienā.

Sagaidāms, ka "Noels" piektdien apvienosies ar vairākām reģionā valdošajām vētru sistēmām un virzīsies augšup gar ASV Atlantijas okeāna piekrasti Kanādas virzienā.

Kopš svētdienas tropiskās vētras "Noels" izraisītajos plūdos un zemes nogruvumos Karību jūras salās bojā gājuši vismaz 109 cilvēki, kas to padara par šajā sezonā nāvējošāko vētru.

Dominikanā un Haiti - dzīvību zaudējuši vismaz 107 cilvēku, trešdien pavēstīja šo valstu glābšanas dienestu pārstāvji.

Vismaz 73 cilvēki gājuši bojā Dominikanā, bet Haiti - 34, turklāt abās valstī desmitiem cilvēku pazuduši bez vēsts.

Viens cilvēks gājis bojā Jamaikā, bet viens Bahamu salās.

Tropiskās vētras centrs trešdien traucās pāri Kubas centrālajai un austrumu daļai. Šajā valstī neziņo par vētras postījumos bojā gājušajiem, toties ir zināms, ka 20 000 cilvēku jau savlaicīgi tika evakuēti no paredzamā vētras maršruta.