BauskasDzive.lv ARHĪVS

Drošībnieku Gulbi patur apcietinājumā, apkārtējos šokē viņa izskats

Ziņu aģentūra LETA

2007. gada 7. novembris 15:44

587
Drošībnieku Gulbi patur apcietinājumā, apkārtējos šokē viņa izskats

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien nolēma nemainīt no amata atstādinātajam Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta virsniekam Edgaram Gulbim piemēroto drošības līdzekli, un viņš paliks apcietinājumā. Gulbja izskats ierodoties tiesas zālē visus klātesošos šokēja.Kā ziņots, Gulbis no Matīsa cietuma Rīgā uz tiesu namu šodien tika nogādāts ar pusotras stundas nokavēšanos. Uz drošībnieka kakla bija fiksators. Viņš balstījās uz spieķa. Gulbis izskatījās novārdzis, viņa izteiktie vārdi "redz, kāds es esmu!" bija tikko saprotami.

Ieraugot Gulbi, viņa māte sāka raudāt, bet drošībnieka līgava Iveta Šteina vairākkārt izteica savu sašutumu: "Tas ir ārprāts! Tas nav vārdiem izsakāms!"

Aģentūrai LETA Šteina pastāstīja, ka pēdējo reizi Gulbi redzējusi dienā, kad viņš tika pārvests no slimnīcas "Gaiļezers" uz Olaines cietuma slimnīcu. Kā jau ziņots, Gulbis šonedēļ izrakstīts no Olaines cietuma slimnīcas un pārvests uz Matīsa cietumu Rīgā.

Iepriekš, 1.novembrī, uz plānoto tiesas sēdi par Gulbja drošības līdzekļa maiņu nebija ieradies viņa advokāts Kārlis Paleps, tāpēc to nācās atlikt. Uz tiesu veselības stāvokļa dēļ iepriekš netika konvojēts arī pats Gulbis.

Olaines cietuma slimnīcas galvenais ārsts Māris Jirgens pagājušajā nedēļā pastāstīja, ka Gulbja veselība pēdējo nedēļu laikā ir jūtami uzlabojusies. "Viņš bija pamatīgi apstrādāts," izteicās ārsts.

Jau ziņots, ka Gulbja advokāts 26.oktobrī iesniedza tiesā pieteikumu, prasot grozīt Gulbja drošības līdzekli un turpmāk nepiemērot viņam apcietinājumu.

"Ja pirms mēneša tika uzskatīts, ka izmeklēšana ir sākotnējā stadijā un Gulbis varētu to traucēt, tad šobrīd nav redzams, kā drošībnieks varētu kaitēt šim procesam, jo izmeklētājiem tika dots pietiekami ilgs laiks, lai veiktu visas nepieciešamās darbības, kamēr Gulbis atrodas apcietinājumā," aģentūrai LETA toreiz sacīja Paleps.

Advokāts pastāstīja, ka ar Gulbi tiekas tikai tā persona, kura pieņem drošībnieka liecības par procesu, kas ierosināts saistībā ar viņa aizturēšanu un notikumiem uz Salu tilta. Ne par ko citu Gulbis netiekot iztaujāts.