BauskasDzive.lv ARHĪVS

SEB Unibankas bankomātos turpmāk varēs apmaksāt arī Latvenergo rēķinus

2007. gada 8. novembris 11:39

1724
SEB Unibankas bankomātos turpmāk varēs apmaksāt arī Latvenergo rēķinus

No šā gada 8. novembra visiem SEB Unibankas klientiem ir iespēja apmaksāt AS "Latvenergo" rēķinus visos Latvijas teritorijā izvietotajos 198 SEB Unibankas bankomātos, tostarp arī astoņos skaidras naudas iemaksas un izmaksas bankomātos, informē SEB Unibankas sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Gribuste.Jaunākie SEB Unibankas bankomātu tīkla dati liecina, ka oktobra mēnesī rēķinu apmaksai bankomāti kopskaitā lietoti 9803 reizes.

A. Gribuste norāda, ka, ņemot vērā starptautisko organizāciju VISA un MasterCard prasības, kopš 23. oktobra SEB Unibanka ir uzsākusi ļoti vērienīgu procesu - SEB Unibankas bankomātu pārslēgšanu no magnētisko joslu nolasīšanas uz viedkaršu nolasīšanu, proti, kartes dati šajos bankomātos tiek lasīti no čipa jeb mikroshēmas, nevis no magnētiskās joslas, kā tas ir bijis līdz šim. Viedkartēs iestrādātais čips ir drošāks datu nesējs un labāk aizsargāts pret viltojumiem, tāpēc datu nolasīšana no kartes čipa bankomātos pasargās viedkaršu lietotājus un pašu banku no krāpniecisko darījumu riska.

Lai veiktu AS "Latvenergo" rēķinu apmaksu, SEB Unibankas karšu lietotājiem bankomātā jāizvēlas Citas operācijas/ Maksājumi/ Rēķinu apmaksa.

SEB Unibankas bankomātos var veikt arī Lattelecom, LMT, Tele2 un BITE rēķinu apmaksu, kā arī papildināt priekšapmaksas sarunu kartes - OKarti, Zelta Zivtiņu, Amigo, Hallo! un Urā!, kuras oktobra mēnesī papildinātas 5302 reizes.