BauskasDzive.lv ARHĪVS

Bauskas viesnīcā varēs baudīt tekilas un saules zemi Meksiku

Anita Rozentāle

2008. gada 23. aprīlis 13:00

738
Bauskas viesnīcā varēs baudīt tekilas un saules zemi Meksiku

Viesnīcas «DayViesnīcas vadītāja Dace Pūne stāsta: «Piektdienas vakarā restorānā valdīs saulainās Meksikas siltums un jautrība. Tuvojoties vasarai, izbaudīsim tradicionālos Meksikas «tekilas metrus», meksikāņu ēdienus. Priecīgā šīs saulainās valsts mūzika katrā radīs karstās zemes izjūtu. Visi laipni gaidīti piektdien, 25. aprīlī, nekur tālu nebraucot, nonākt Meksikā. Cilvēku lielās intereses dēļ iepriekš gan vajadzētu rezervēt galdiņu pa tālruni 63991000.» Meksikas pārtikas gatavošanas tradīcijas ir jau vairāk nekā 30 gadsimtu senas. Šīs zemes ēdieniem bez tradicionālā asuma raksturīgs arī krāšņums - kā pati Meksikas daba. Daudzi kļūdaini uzskata, ka visi meksikāņu ēdieni ir asi un ar pārmērīgu garšaugu daudzumu. Taču galvenais likums meksikāņu kulinārijas tradīcijās ir atrast katrā produktā tā «garšas rozīni» un sasniegt harmoniju dažādu garšu nianšu apvienojumā. Garšaugu aromāti tikai izceļ viena vai otra produkta specifiku. Turklāt ne visiem ēdieniem pievieno čili piparu, kas jau kļuvis par meksikāņu virtuves simbolu. Meksikāņu ēdienu diapazons ir ļoti plašs - no pagatavošanā vieglām uzkodām līdz svētku ēdieniem. Meksika ir ļoti liela valsts, un katrs reģions bagāts ar saviem augļiem, augiem un, protams, tradīcijām. Piemēram, Meksikas ziemeļdaļas tipiskās virtuves iezīmes ir liellopu gaļa, pupiņas, dažādas salsas jeb mērces un kukurūzas miltu plāceņi - tortiļas (tortillas), kraukšķīgās tako «laiviņas» (taco shells), načos čipsi (nachos), saulē nobrieduši tomāti un kūstošs siers, dārzeņu daudzveidība, - visi šie produkti sniedz milzīgas variāciju iespējas. «Bauskas Dzīve» jau informēja, ka Bauskas viesnīca «Day