BauskasDzive.lv ARHĪVS

Aizvadīta tikšanās meksikāniskās noskaņās

Anita Rozentāle

2008. gada 26. aprīlis 16:00

1977
Aizvadīta tikšanās meksikāniskās noskaņās

Viesnīcas «Day&Night» restorānā Bauskā, turpinot pasākumu ciklu «Iepazīsti un izgaršo dažādu zemju tradīcijas», piektdien, 25. aprīlī, apmeklētāji baudīja Meksikas ēdienus, mūziku un tekilas metrus.Gaisotnes radīšanai, oficiantes bija ģērbušās latīņamerikas stila tērpos, viesiem tika izsniegtas īpašas ēdienkartes, kurās iekļauta gan tradicionālā Meksikas zupa gaspačo, gan tortilla ar liellopu un vistas gaļu.  Viesnīcas darbinieces vakara viesiem stāstīja par tekilu, kas ir Meksikas vēsture, kultūra, tradīcija. Arī par mītiem, un viens no tiem - tekilu neizgatavo no kaktusiem. To pagatavo, pārtvaicējot sulu, kuru iegūst no zilās agaves serdes (Agave Tequilana Weber). Zilā agave - daudzgadīgs augs, kas pieder pie liliju dzimtas. Lai arī agave ārēji līdzinās kaktusam, tā nav kaktuss. Meksikā aug 136 agaves veidi, taču tekilu izgatavo tikai no viena - no zilas agaves.Meksikas restorānos vietējie ēdot tikai pusdienas, un tur parasti nemēdzot ieturēties nepilngadīgie, cilvēki formastērpos un sievietes...Ceļojumi kulinārijas pasaulē mazpilsētā, kāda ir Bauska, protams, izdaiļo šejienes ikdienu, un arī Meksikas vakars bija jauks. Tomēr «Bauskas Dzīve» novēroja, ka, salīdzinot ar iepriekšējo ceļojumu vakaru uz Franciju, šis nebija tik labi organizatoriski pārdomāts un piepildīts. Iespējams, nākamais sarīkojums «Day&Night» 9. maijā būs saturiski bagātāks.