BauskasDzive.lv ARHĪVS

Intelektuālās koncentrēšanās laiks beidzies

Vilnis Auzāns

2008. gada 21. jūnijs 19:10

2325
Intelektuālās koncentrēšanās laiks beidzies

Rajona skolās šajā nedēļas nogalē notiek 12. klašu izlaidumi. Piektdien, 20. jūnijā, Bauskas 2. vidusskolā bija 53. izlaidums mācību iestādes vēsturē.

«Bauskas Dzīve» absolventus uzrunāja, kad viņi, glīti saposušies, gaidīja, lai, romantiskai melodijai skanot, ieietu skolas zālē. «Ikdienā klases meitenes mums bija jaukas, skaistas, bet šodien viņas ir burvīgi satriecošas,» emocijas nespēj noslēpt Dāvis Polis no 12.b. Savukārt viņa klasesbiedrei Karīnai Maišei atmiņā tikko pagājušās pārbaudījumu nedēļas: «Eksāmenu laiks tomēr bija vieglāks, nekā biju domājusi.»

Kristiāna Klāsena no 12.b vēl steidz dot padomu nākamā gada divpadsmitajiem: «Ņemot vērā mūsu pieredzi, iesaku sākt nopietni mācīties jau no pirmās dienas. Tad skolas beigšanas eksāmenu sesija pavasarī nesagādās daudz rūpju un raižu.»

Tālāk saruna aprāvās. Klases audzinātāju Valentīnas Rajevskas un Diānas Siliņas pavadīti, absolventi iegāja skolas zālē. 

Direktore Vera Grigorjeva šī gada divpadsmitajiem veltīja īpaši daudz uzslavu. Trim absolventiem – Danai Ruķerei, Karīnai Agejenko un Sergejam Krasņickim – viņa pasniedza ministru prezidenta Atzinības rakstu. Sergejs Krasņickis saņēma arī Bauskas Domes īpašo apbalvojumu – titulu «Pilsētas absolvents 200». Par izciliem sasniegumiem sportā direktore īpaši uzteica Artjomu Kotenkovu.

Skolas vadības atzinību izpelnījās arī Artūrs Šlosbergs un Dāvis Polis.«Eksāmeni – jūsu intelektuālās koncentrēšanās laiks – ir pagājuši. Ceru, ka 19. jūlijā, kad ieradīsities skolā pēc atestātiem un centralizēto eksāmenu sertifikātiem, jūs visi būsit gandarīti par paveikto. Un tad sāksies jūsu uzdrīkstēšanās, atbildības, brīvības un nemitīgās mūžizglītības laiks. Lai tas jums visiem ir skaists un lai pietiek spēka!» absolventiem vēlēja V. Grigorjeva. 

A. Šlosberga mamma, skolotāja Jadviga Šlosberga, «Bauskas Dzīvei» atzina, ka ir priecīga par dēla labajām sekmēm, laimīga, ka Artūrs saņems atestātu par vidējo izglītību: «Mums šajā dienā ir dubulti svētki – Artūrs beidz vidusskolu, bet viņa vectēvs Pēteris Šlosbergs svin 75. dzimšanas dienu. Gaidām ciemos viņa meitu Daci Erdmani, kura tieši šodien atlido no Singapūras.»