BauskasDzive.lv ARHĪVS

Basketbolisti pirms gadumijas izceļas ar vairākiem panākumiem

Uldis Varnevičs

2022. gada 7. janvāris 08:31

74
Basketbolisti pirms gadumijas izceļas ar vairākiem panākumiem

Ar uzvarām 2021. gadu pabeiguši mūsu novada basketbolisti dažādās vienībās gan amatieru līmeņa sacensībās, gan profesionālos turnīros. Iepriecina arī tas, ka 2022. gadā Latvijas augstākā līmeņa basketbola spēles būs plašāk skatāmas televīzijā, kur ik pa brīdim varēsim vērot kādu no mūsējiem.


Latvijas Basketbola federācija informē, ka «Pafbet» Latvijas un Igaunijas Basketbola līgas spēles, sākot ar 1. janvāri, būs skatāmas bezmaksas zemes apraides televīzijas kanālā TV4. Ja Latvijā vienlaikus notiks vairākas spēles, vienu spēli varēs redzēt TV4, bet citas tiešraides, tāpat kā iepriekš, būs interneta platformā sportacentrs.com. «Helio» interaktīvajā televīzijā TV4 būs pieejams kanālā Nr. 104, savukārt «Helio» virszemes televīzijā – Nr. 5.  

Spēlē līdzīgi
«Ramirent» Latvijas Nacionālajā līgā 2021. gadu ar uzvaru noslēdza «Bauskas» vienība, kas 28. decembrī viesos ar 95:77 pārspēja BS «Tukums/TSS». Baušķenieki uzvarēja visas ceturtdaļas, jau pirmajā gūstot 35 punktus.

Šoreiz spēlēja ļoti līdzīgi. 19 punktu un desmit atlēcošās bumbas Ivaram Zemītim, 19 punktu Gundaram Bričkam, 18 punktu Tomam Vilkam, 17 punktu Reinim Solzemniekam, desmit punktu Nikam Gaigalietim, septiņi Artūram Dreimanim, trīs Edijam Ausējam un divi Helvijam Meļķim. Komanda pēc uzvaras nostiprinājusies ceturtajā vietā Rietumu grupā. Nākamā mājas spēle būs 15. janvārī ar vienu no līgas līderiem BK «Jelgava».

Tikmēr veiksmīgi komandā «Latvijas Universitāte/BS «Rīga»», kas ir līdzīgā pozīcijā Austrumu grupā, turpina spēlēt īslīcietis Rihards Aleksandrovs. Pēdējā mačā viņa vienība ar 82:92 zaudēja «BJBS «Rīga»/ A. Kraukļa VEF», bet R. Aleksandrovs bija rezultatīvākais komandā ar 23 punktiem un 13 atlēcošajām bumbām. Pēdējā disciplīnā savā vienībā viņš ir labākais.

Spēcīgi Tallinā
Savukārt 22. decembrī BK «Ventspils» ieradās Tallinā, kur «Pafbet» Igaunija un Latvijas basketbola līgas spēlē pārspēja «Tallinna Kalev» ar 103:64. Iecavniekam Linardam Jaunzemam 30 punkti un septiņas atlēcošās bumbas. Pēc vidēji gūtajiem punktiem spēlē viņš tagad ir trešais rezultatīvākais BK «Ventspils» sastāvā.

BK «Ventspils» pašlaik līgā ir trešajā vietā. Bija paredzēta spēle 4. janvārī ar «Valmiera Glass VIA», bet šis mačs ir atlikts. Nākamā kalendārā iezīmētā spēle ir 14. janvārī – cīņa par vietu sadalījumu pirmajā trijniekā savās mājās ar BC «Kalev/Cramo».

Tikmēr no pēdējās vietas turnīra tabulā savu komandu izdevies izraut Nikolajam Mazuram, kurš šogad trenē «Tartu Ülikool Maks & Moorits» vienību. 22. decembrī izdevās uzvarēt «Valmiera Glass VIA» vienību ar 93:65, gada laikā gūstot komandai trešo uzvaru.

Nevar teikt, ka ļoti veiktos vienībām, kur mūsu novada pārstāvji bija pagājušajā gadā, – «Pärnu Sadam», kas pirms gada bija viena no līderkomandām ar Linardu Jaunzemu sastāvā, ir astotajā vietā, bet BK «Ogre», kuru trenēja Nikolajs Mazurs un kas cīnījās par pirmo trijnieku, pašlaik ir sestajā vietā. Savukārt BK «Liepāja» bez Dāvja Geka ir desmitajā vietā.