BauskasDzive.lv ARHĪVS

Jaunais veikals «Mājai un dārzam» durvis vērs aprīlī

Kaspars Kalējs

2022. gada 7. janvāris 07:41

1634
Jaunais veikals «Mājai un dārzam» durvis vērs aprīlī

Lai arī ziema atnākusi ar salu un sniegu, veikala  «Mājai un dārzam» būvniecība aukstajā gadalaikā nav apstājusies, portālam apliecināja  a/s «Diāna» valdes priekšsēdētājs Edvīns Bergmanis. 

Jaunā tirgotava top iepretim pilsētas dzīvojamo namu logiem. Sākotnēji iedzīvotāji bijuši ļoti kritiski noskaņoti, norādot, ka pilsētā ir tik daudz brīvas teritorijas, kaut vai aizaugušais lauks pie veikala «top!», bet te izvēlas būvēties tieši pie daudzdzīvokļu māju rūtīm. E. Bergmanis steidz pavēstīt, ka pašreiz iedzīvotāju agresija un negatīvisms pret šī veikala būvniecību ir norimušies.

«Tad, kad celtniecība sākās, bija jūtama baušķenieku nevēlēšanās, lai veikals atrastos šajā apvidū. Tagad liekas, ka cilvēki ir pieņēmuši, ka šāds projekts top,» saka Edvīns Bergmanis. Arī celtniecības projektu vadītājs Māris Zemturis atklāja, ka sūdzības no vietējiem cilvēkiem bijušas sākumā, bet pašlaik tās vairs nav dzirdētas.

Būvniecības laikā projektu nācās pārplānot, jo bija problēmas ar komunikācijām. «Bija jāmaina projekts, jo komunikācijas neatradās tādā vietā, kur tas projektā tika iezīmēts. Tagad viss ir saskaņots un darbi turpinās bez aizķerēm. Tā kā būvnieki jau ilgstoši bijuši mūsu sadarbības partneri, arī šajā projektā neko sliktu nevaram teikt – darbi rit pēc plāna, aprīlī paredzam atvēršanu. Būvniekus mēs necenšamies koriģēt, viņi dara savu darbu, bet mēs – savu.» 

Pašvaldības plānos bija Salātu ielā izveidot arī rotācijas apli. «Kad meklējām zemi, tikos ar toreizējo pašvaldības izpilddirektoru, viņš ieminējās, ka nākotnē tur varētu atrasties rotācijas aplis. Pagaidām pēc projekta ir savs pievedceļš veikalam,» saka a/s «Diāna» valdes priekšsēdētājs E. Bergmanis.

Būvnieks SIA «RCI Gulbene» darbus veic pēc plāna, veikalu būvē bez tehnoloģiskā pārtraukuma, apstiprināja M. Zemturis.

Bauskas novada pašvaldības izpilddirektora vietnieks Jānis Kalinka atklāja, ka ideja par rotācijas apļa izveidi nav atmesta. «Izveidot tikai rotācijas apli nebūtu lietderīgi, plānojam atjaunot visu Salātu ielu. Siltumtrase šajā ielā ir nomainīta, pašreiz prioritāte ir tehniskā projekta izstrāde. Divu gadu laikā projekts varētu sākties, sagaidām, kad tiks uzbūvēts veikals, arī satiksmes plūsma tad būs lielāka,» sacīja J. Kalinka.

«Dzīvoju tepat. Esmu pieņēmusi, ka veikals šeit būs. Vairs nebūs jāiet tik tālu uz veikalu pirkt, piemēram, dārzam mēslojumu. Visas iespējas te ir, būs tuvāk mājām,» saka baušķeniece Mirdza. Viņa dzīvo netālu no topošās tirgotavas un ir apmierināta, ka tāds šeit top. «Esmu bez automašīnas, tāpēc sanāca iet diezgan tālu uz tagadējo «Mājai un dārzam». Tagad viss būs daudz tuvāk,» teic Mirdza.

Jauniete Anastasija Marčenko dzīvo tieši pretim topošajam veikalam, īsti apmierināta ar šo plānu viņa nav. «Vairāk veikala būvniecību vērtēju kā negatīvu nekā pozitīvu. Man tas veikals īsti netraucē, bet nepatiks cilvēku burzma, ko veikals radīs. Pozitīvi, ka Bauska izplešas un ir kāds jauninājums. Labi, ka bode, kur būs arī neliels pārtikas preču plaukts, būs tuvāk mājām,» teic A. Marčenko.

Pirms celtniecības sākuma apkārtējo namu iedzīvotāji bija uztraukušies arī par iespējamo troksni, ko radīšot būvdarbi un tehnika. Bauskas iedzīvotāja Līga portālam sacīja, ka troksnis būvlaukumā nav tik liels, lai par to vajadzētu uztraukties. «Ir jāsaprot, ka bez blietes, urbjmašīnas nevar uzcelt būvi. Normāli cilvēki ar to rēķinās. Iedzīvotāji dodas darbdienās uz darbu un atgriežas tad, kad būvnieki darbu jau beidz. Brīvdienās viņi nestrādā,» saka Līga, kas dzīvo netālu no veikala, «ar aizvērtiem logiem dzirdēt troksni ir grūti.»