BauskasDzive.lv ARHĪVS

Bauskas novada administrācijā atsevišķu departamentu vadītāji ir arī nodaļu vadītāji

Kaspars Kalējs

2022. gada 6. janvāris 16:26

1479
Bauskas novada administrācijā atsevišķu departamentu vadītāji ir arī nodaļu vadītāji

Šī gada 1. janvārī beidzies pārejas periods, kad pašvaldībām jāsāk strādāt pēc administratīvi teritoriālās reformas ar jaunu struktūru. Bauskas novada pašvaldībā departamentu pārraudzībā ir nodaļas, kur apstiprināti nodaļu vadītāji.

 

Administratīvā departamenta pakļautībā strādā informācijas tehnoloģiju (IT) nodaļa Zinaidas Sparānes vadībā, viņa iepriekš strādāja Rundāles pašvaldībā par speciālisti izglītības un IT jautājumos, bet Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru vadītāja ir Dina Bērziņa.


Ekonomikas un finanšu departamentā grāmatvedības nodaļu vada Aigars Vērmanis, kurš arī iepriekš Bauskas novadā vadīja grāmatvežu darbu, savukārt ekonomikas un finanšu nodaļu vada Ilona Spurķe.


Juridisko un iepirkumu departamentu pašlaik vada tiesiskā nodrošinājuma nodaļas vadītāja Evita Grigorjeva. Pašlaik viņa pilda arī departamenta vadītājas pienākumus, kamēr departamenta vadītāja ir prombūtnē. Saimniecisko darījumu nodaļu vada Ginta Krikščūne, bet vēl nav atrasts personāla nodaļas vadītājs.


Izglītības, kultūras, sporta un sabiedrības labklājības departamenta pārraudzībā Vija Ieleja pilda izglītības nodaļas vadītājas pienākumus. Viņa bija izglītības nodaļas vadītāja Iecavas pašvaldībā. Jaunizveidotajā jaunatnes nodaļā darbu vada Līga Briģe, kas Iecavas jauniešu centra vadītājas prombūtnes laikā veic jaunatnes darbu Iecavā. Veselības un sabiedrības labklājības nodaļas vadītāja Marta Augucēviča iepriekš pildīja veselības veicināšanas koordinatores darbu Bauskas novada pašvaldībā. Sporta nodaļu vada Līga Rimševica.


Attīstības un būvniecības departamentu vada Mārtiņš Veinbergs, kurš iepriekš bija Iecavas pašvaldības izpilddirektors. Departamentā esošo attīstības un plānošanas nodaļu vada Ilze Tijone, Ralfs Simanovičs ir būvniecības nodaļas vadītājs, bet Gunita Vīgupa ir nekustamo īpašumu nodaļas vadītāja.


Uzņēmējdarbības un mārketinga departamentā Uzņēmējdarbības un kompetenču attīstības centru vada Santa Švāģere, bet Tūrisma informācijas centru – Inese Turkupole-Zilpure.


Būvvaldi arī turpmāk vadīs Dace Putna, Sandra Kolberga – dzimtsarakstu nodaļu, savukārt audita un kapitālsabiedrību nodaļai pašlaik vadītāja nav.


Nodaļu vadītāju algas sliecas no 1150 eiro līdz 1820 eiro mēnesī.

 

Atsevišķu departamentu vadītāji ieņem arī nodaļu vadītāju amatus, kas izskatās kā divas darba slodzes. Administratīvā departamenta un arī tā pakļautībā esošās administratīvās nodaļas vadītāja ir Līga Kausiniece. Pašvaldības pārstāve Laura Ārente paskaidroja, ka administratīvā departamenta vadītāja pilda arī administratīvās nodaļas vadītāja amata pienākumus, jo nodaļas vadītāja ir bērna kopšanas atvaļinājumā. Tātad šis variants varētu būt uz laiku.


Izglītības, kultūras, sporta un sabiedrības labklājības departamenta vadītāja Antra Ozoliņa vada arī kultūras nodaļu. «Pašlaik tiek izvērtēts, vai būs nepieciešamība rīkot konkursu uz šīs nodaļas vadītāja amatu,» par darbu apvienošanu komentē Laura Ārente.


Uzņēmējdarbības un mārketinga departamentu un arī sabiedrisko attiecību nodaļu vada Laura Ārente. Arī šeit vēl tiek vērtēts pašlaik, vai būs nepieciešamība rīkot konkursu uz sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja amatu.


«Veidojot administrācijas struktūru, Bauskas novada domes deputāti ieteica izskatīt iespēju, ka dažu departamentu vadītāji varētu vadīt arī to sastāvā ietilpstošo attiecīgo nodaļu. Lai ekonomētu pašvaldības resursus, kā arī izvērtējot katra departamenta slodzi, pašlaik izveidojusies situācija, ka daži darbinieki pilda gan departamenta, gan nodaļas vadītāja pienākumus. Minēto departamentu vadītāji saņem algu tikai kā departamenta vadītāji un nesaņem piemaksas par nodaļas vadītāja amata pienākumu pildīšanu,» par darbu apvienošanu atklāja pašvaldības pārstāve Laura Ārente.