BauskasDzive.lv ARHĪVS

Svētku saldumu paciņas BKC var izņemt līdz 7. janvārim

www.bauskasdzive.lv

2022. gada 6. janvāris 10:02

280
Svētku saldumu paciņas BKC var izņemt līdz 7. janvārim

Bauskas novada pašvaldība ik gadu vietvarā deklarētajiem pirmsskolas vecuma bērniem sarūpē Ziemassvētku saldumu paciņas. Līdz šai piektdienai, 7. janvārim, Bauskas kultūras centrā (BKC) vēl var pagūt saņemt aizgājušo svētku velti.


BKC pārstāve Kristiāna Paula Lībiete atklāja, ka pašlaik ir izdalītas 406 saldumu paciņas, bet palikušas vēl ir 289. Cenu aptauja par paciņu piegādi rīkota pagājušajā gadā. Konkursā pieteikušās divas firmas, bet par uzvarētāju ar kopējo līgumcenu 4319,70 eiro tika atzīta SIA «Kami». Kopumā pasūtītas 1500 paciņas – tajā skaitā ietilpst arī tās veltes, kas nogādātas izdalei pagastos. (Kopējais dāvaniņu skaits – Bauska – 695, Vecsaules pagasts – 148, Dāviņu pagasts – 38, Ceraukstes pagasts – 96, Īslīces pagasts – 195, Brunavas pagasts – 94, Gailīšu pagasts – 116, Codes pagasts – 114 un Mežotne pagasts – 92.) Paciņas, kas paredzētas pilsētā deklarētajiem bērniem, tiek sūtītas nedaudz mazākā skaitā nekā bērni, ņemot vērā iepriekšējo gadu tendenci saldumu paciņas neizņemt, skaidroja K. P. Lībiete.


Šajā reizē paciņu saturu veidoja šokolādes konfektes, karameles, cepumi un augļu sulas paciņa, vienas veltes izmaksa trīs eiro, precizēja K. P. Lībiete. Saldo sveicienu Bauskā deklarētie pirmsskolas vecuma bērni Bauskas kultūras centrā aicināti saņemt līdz 7. janvārim katru darbdienu no plkst. 9 līdz 18. Uz jautājumu, kas būs ar tām veltēm, kas netiks izņemtas, BKC pagaidām atturējās atbildēt, skaidrojot, ka to atklās, kad būs zināms, cik saldumu paciņas palikušas neizņemtas.