BauskasDzive.lv ARHĪVS

Pareizticīgie un vecticībnieki svinēs Ziemassvētku vakaru

LETA

2022. gada 6. janvāris 06:00

238
Pareizticīgie un vecticībnieki svinēs Ziemassvētku vakaru

Šodien pareizticīgie un vecticībnieki Latvijā svinēs Ziemassvētku vakaru, bet rīt būs pirmie Ziemassvētki.


Latvijas Pareizticīgās baznīcas mājaslapā publicētajā metropolīta uzrunā Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs Kristus Piedzimšanas svētkos aicina cilvēkus slavināt to Kungu par viņa mīlestību pret cilvēkiem, lai "neviens, kas viņam tic, nepazustu, bet dabūtu mūžīgo dzīvību".


"Brāļi un māsas, mēs esam aicināti kļūt par Kunga Jēzus Kristus mācekļiem - tātad mums ir jāveido sava dzīve un attiecības ar citiem cilvēkiem, pamatojoties uz Evanģēlija mīlestības baušļa principiem. Pildot šo bausli, cilvēks savā dzīvē sāk izjust Dieva klātbūtni. Lai mēs, kā saka apustulis, "kopā ar Viņu dzīvotu, vienalga, vai esam nomodā, vai aizmiguši"", savā vēstījumā teic Latvijas metropolīts.

Uzrunā metropolīts Aleksandrs pauž, ka patlaban, kad pasauli pārņēmusi Covid-19 pandēmija, cilvēkiem īpaši jāstiprina lūgšanas, ticot Dieva žēlastībai.


"Ar mums ir Dievs! Svinot brīnišķo Pestītāja Piedzimšanu, ar visu savu būtību mums ir jātiecas uz Viņu, jāmīl Kristus baznīca, jāpiedalās Svētajos Noslēpumos, jālūdz Dievs mājās un baznīcā, tad mūsu dzīve būs piepildīta ar jēgu, kas ved uz mūžīgo dzīvi. Dieva palīdzība cilvēkam tiek dota pēc viņa lūgšanām, Svētās Baznīcas Noslēpumos un ar ārstu starpniecību. Lūgsim Dievu par slimības mocītajiem un par medicīnas darbiniekiem," aicina metropolīts Aleksandrs.


Uzruna viņš novēl, lai cilvēku sirdis piepildās ar mieru, prieku un pateicību Dievam.


Rietumu kristīgajā baznīcā Ziemassvētki tiek svinēti 25.decembrī un 26.decembrī. Savukārt Pareizticīgo baznīca seko Jūlija Cēzara kalendāram, tāpēc pirmie Ziemassvētki tiek svinēti 7.janvārī, aģentūru LETA informēja Latvijas Pareizticīgās baznīcas Preses dienestā.