BauskasDzive.lv ARHĪVS

Apstiprina Bauskas novada bāriņtiesas sastāvu

Uldis Varnevičs

2022. gada 5. janvāris 16:28

1737
Apstiprina Bauskas novada bāriņtiesas sastāvu

Bauskas novada ārkārtas domes sēdē atkal nav apstiprināta bāriņtiesas vadītāja kandidatūra, un apstiprinātais bāriņtiesas sastāvs pagaidām arī atpaliek no tās struktūras, kuru Bauskas novada dome apstiprināja novembrī.

Uz ārkārtas sēdi deputāti pulcējās 4. janvāra rītā. Tomēr vadītāju neapstiprināja arī šoreiz. 2021. gada 28. oktobrī novada domes sēdē pieņēma lēmumu izveidot bāriņtiesu apvienotajā Bauskas novadā, pievienojot klāt Iecavas, Rundāles un Vecumnieku bāriņtiesas. Plānotais bāriņtiesas sastāvs bija iezīmēts skaitā tikpat liels, cik iepriekšējo bāriņtiesu darbinieki – 21. Izsludināja atklātu konkursu uz bāriņtiesas priekšsēdētāja, trīs vietnieku un 14 locekļu amata vietām. Tā informē Bauskas novada uzņēmējdarbības un mārketinga departamenta vadītāja Laura Ārente.

Decembrī tālākai izvērtēšanai uz priekšsēdētāja amatu virzīja divas kandidatūras, uz vietnieku amatu – trīs kandidatūras, uz bāriņtiesas locekļu amatu – desmit kandidatūras. Komisija atzina, ka visvairāk punktus saņēmušais pretendents neatbilst prasībām, un piedāvāja vietnieka amatu, reizē par atbilstošiem bāriņtiesas locekļu amatiem atzīstot vēl divus pretendentus. Atkārtoti izsludināja konkursu uz priekšsēdētāja amatu.

Rezultātā 4. janvārī apstiprināja šādu pašreizējo Bauskas novada bāriņtiesas sastāvu – vietnieki Edīte Ķerģe-Karika un Elīna Beitiņa, locekļi Līga Briede, Aija Rudzīte, Evija Strazdiņa, Māra Igaune, Anita Kuķalka, Aija Stabule, Uldis Dzidrums, Ieva Mediņa, Daina Pelne, Vita Siliņa, Edvīns Balodis un Māris Vaitekūns.

Līdz bāriņtiesas priekšsēdētāja apstiprināšanai amata pienākumus ar pašvaldības izpilddirektora rīkojumu veiks bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieks.

Pēc Bauskas novada 25. novembra domes sēdes lēmuma bāriņtiesas priekšsēdētājam paredzēts atalgojums 1820 eiro, trīs vietniekiem – 1287 eiro, 14 locekļiem – 1190 eiro, diviem lietvežiem – 951 eiro un diviem sēžu sekretāriem-arhivāriem – 675 eiro. Bauskas novada mājaslapā, sadaļā «Vakances», pagaidām nav ievietots sludinājums par priekšsēdētāja, viena vietnieka un divu locekļu meklēšanu.