BauskasDzive.lv ARHĪVS

Īslīces amatierteātris «Dadži» organizē rūķu izstādi

Kaspars Kalējs

2022. gada 5. janvāris 15:32

665
Īslīces amatierteātris «Dadži» organizē rūķu izstādi

Īslīces kultūras nama kolektīvs kopā ar amatierteātri «Dadži» organizē rūķu izstādi, kurā piedalās Bauskas novada izglītības iestādes.

«Kā rūķi tikuši līdz Īslīces kultūras nama skatlogiem? Amatierteātris «Dadži» turpināja iesākto tradīciju, aicinot Bauskas, Vecumnieku, Rundāles un Iecavas izglītības iestādes piedalīties Īslīces kultūras nama rīkotajās izstādēs, – bērni tika aicināti zīmēt darbiņus attiecīgi tēmai – amatierteātra «Dadži» tā brīža izrāžu repertuāram,» atklāja «Dadžu» režisore Evita Novicka, «pēdējos sešus gadus «Dadži» spēlē pasakas – bērni zīmējuši dažādus pasaku tēlus – «Velniņus», «Kaķīša dzirnavas», «Alise brīnumzemē», «Mežrozīte», «Sīpoliņa piedzīvojumi».»

Evita Novicka atklāja, ka šogad tēmu izvēlējušies krāsainu. «Novembrī kultūras nama lielajos logos bija apskatāma izstāde «Krāsas tev apkārt» ar 305 bērnu zīmējumiem no jaunā Bauskas novada 11 struktūrvienībām. Kultūras nama skatlogi jau no rudens iekrāsojas un izgaismojas krāsainos toņos – dzeltenā, zilā, sarkanā, zaļā, lillā, baltā ar zeltu krāsā. Pašlaik tā ir rozā krāsa. Paralēli sociālajos tīklos norisinās krāsainie konkursi,» saka Evita Novicka, «Īslīces kultūras nama skatlogus rotāja un apmeklētājus iepriecināja 16 koši un interesanti rūķi, kurus veidoja Bauskas, Vecsaules, Rundāles un Iecavas skolu un pirmsskolu audzēkņi un skolotāji. Rūķīši bija gatavoti ar mīlestību, un katrs bija ar savu «odziņu». Apkopojot 764 balsis, pieci rūķi saņēma konkursa balvas – Laimiņš no pirmsskolas izglītības iestādes (PII) «Zīlīte», Osis Priedītis no Iecavas PII «Dartija», Vecsaules PII «Saulespuķe» veidotais Rakaris un Vecsaules pamatskolas 3. klases darinātais Snaudums.

«Manas simpātijas pieder dārza rūķim Centim no Iecavas pamatskolas. Liels paldies bērniem, audzinātājām, skolotājām un vecākiem par šo košumu, kas sasildīja mūsu sirdis! Pačukstēšu, ka, tuvojoties Lieldienām, pavasara saulītē mūsu nama skatlogos gozēsies zaķi. Zaķus veidosim kopā – ne tikai izglītības iestādes, bet arī Bauskas novada uzņēmumi,» piebilst Īslīces kultūras nama kultūras pasākumu organizatore Evita Novicka.