BauskasDzive.lv ARHĪVS

Ināras Dalbiņas ārstes praksi pārņems pašvaldības piesaistītais mediķis

www.bauskasdzive.lv

2022. gada 5. janvāris 14:08

1892
Ināras Dalbiņas ārstes praksi pārņems pašvaldības piesaistītais mediķis

Sākot ar šī gada 1. janvāri izbeigts līgums ar Bauskas novada ģimenes ārsti Ināru Dalbiņu, portālu informēja Nacionālajā veselības dienestā (NVD). Mediķes praksi pārņems ģimenes ārsts Jānis Kangars. 

Saskaņā ar NVD datiem I. Dalbiņas praksē 2021. gadā bija reģistrēti 1089 pacienti. Nacionālā veselības dienesta speciāliste Evija Štālberga paskaidroja, ka iedzīvotāji tiks automātiski pārreģistrēti ģimenes ārsta Jāņa Kangara praksē Bauskā, Dārza ielā 7/3, bet pacienti ir tiesīgi arī paši izvēlēties citu dakteri un pārreģistrēties.  


Lai nepieciešamības gadījumā saņemtu konsultācijas, nosūtījumus valsts apmaksātu pakalpojumu saņemšanai, zāļu receptes, profilaktisko uzraudzību un citus pakalpojumus, laikā līdz jauna ģimenes ārsta darba sākšanai pacienti var vērsties pie jebkura ģimenes ārsta, kurš ir līgumattiecībās ar Nacionālo veselības dienestu, kā īslaicīgie pacienti vai veikt pārreģistrāciju pie cita izvēlētā daktera.


Jautājumu gadījumā iedzīvotāji aicināti sazināties ar Nacionālā veselības dienesta Zemgales nodaļu, tālrunis 63027249, e-pasta adrese: zemgale@vmnvd.gov.lv.


Bauskas novada izglītības, kultūras, sporta un sabiedrības labklājības departamenta veselības un sabiedrības labklājības nodaļas vadītāja Marta Augucēviča atklāja, ka jaunais ģimenes ārsts Jānis Kangars ir pašvaldības piesaistītais speciālists, kurš iepriekšējos trīs gadus ir saņēmis vietvaras maksāto stipendiju. Jaunais mediķis pagaidām kā savu dzīvesvietu nav izvēlējies Bausku, bet katru dienu būs pieejams savā prakses vietā pilsētā, apliecināja M. Augucēviča. Pašlaik vēl nav noteikts konkrēts datums, kad tiks atvērta prakse, jo vēl tiek gaidīts Veselības Inspekcijas atzinums, kā arī līgums ar Nacionālo Veselības dienestu. Kolīdz formalitātes būs nokārtotas, ārsts sāks pieņemšanu. M. Augucēviča pieļāva, ka tas notiks jau šomēnes.