BauskasDzive.lv ARHĪVS

Līdz ceturtdienai Kurmenē aplūkojama «Dzīvā Bētleme»

www.bauskasdzive.lv

2022. gada 5. janvāris 07:01

366
Līdz ceturtdienai  Kurmenē aplūkojama «Dzīvā Bētleme»

Pie Kurmenes Svētā Pētera Romas katoļu baznīcas joprojām darbojas «Dzīvā Bētleme», kurā aplūkojama Jēzus dzimšanas aina kopā ar dažādiem dzīvniekiem. «Dzīvo Bētlemi» var pagūt vēl apciemot līdz ceturtdienai, 6. janvārim, portālu informēja Kurmenes katoļu draudzē.

 

Apskatāmā «Dzīvās Bētlemes» aina ar mājdzīvniekiem kūtiņā un figūrām Jāzepa, Marijas un jaundzimušā pestītāja veidolā atgādina par pirmajiem Ziemassvētkiem, kad pasaulē nāca Jēzus Kristus, akcentēja draudzē. Pie dievnama var sastapt Kurmenē iedzīvojušās lamas - Johanu un Amadeju, kārumus gaida vietējās aitiņas, no našķiem neatsakās arī ciemos atbraukušais ponijs un ēzelītis Pančo. Sev uzmanību pievērst labpatīkas strausiem, kuri cēli pastaigājas un ik pa brīdim mēģina sacensties ar katru garām braucošo spēkratu, par sevi liek manīt arī Vjetnamas lielvēdera cūka,te sastopamas arī trušu saimes.

 

«Dzīvā Betlēme» Kurmenē interesentiem pieejama līdz 6. janvārim no pulksten 9 līdz 21. Šajā Zvaigznes dienā jeb Triju ķēniņu dienā, baznīcā pulksten 18 notiks arī dievkalpojums.  Apskatot «Dzīvo Betlēmi» iedzīvotāji aicināti nepulcēties un ievērot visas epidemioloģiskās drošības prasības. 

Kurmenes katoļu draudzē atzīmēja, ka Kurmenes baznīcā dievkalpojumi svētdienās pārcelti uz pulksten 9.30, ceturtdienās laiks nemainīgs — pulksten 18.