BauskasDzive.lv ARHĪVS

Uz vietējiem autoceļiem apgrūtināta braukšana visā valsts teritorijā

LETA

2022. gada 4. janvāris 11:31

57
Uz vietējiem autoceļiem apgrūtināta braukšana visā valsts teritorijā

Turpinoties atkusnim, apgrūtināta braukšana otrdien ir uz vietējiem autoceļiem visā valsts teritorijā, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" pārstāvji.


Lai uzlabotu braukšanas apstākļu, otrdien plkst.11 uz ceļiem strādāja 53 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienības.


LVC skaidro, ka autoceļi ar grants segumu, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu, atkusnī var būt ļoti slideni, jo kūstošais sniegs un lietus veido ledus kārtu. Šo ceļu bīstamos posmus pēc nepieciešamības rievo un kaisa ar smilti, taču šādos apstākļos tas nav efektīvi, jo kūstošais sniegs un lietus noskalo smiltis no ceļa, bet rievojums izkūst.


Ceļiem ar grants segumu pārsvarā ir C uzturēšanas klase, un Ministru kabineta (MK) noteikumi neparedz šo ceļu kaisīšanu un rievošanu visā garumā, bet tikai bīstamos posmus. Tomēr, ņemot vērā pašvaldību lūgumus, LVC reģionālā nodaļa var dot rīkojumus LAU veikt ziemas uzturēšanas darbus uz C klases ceļiem arī citos posmos. 


Tiem, kas ikdienā pārvietojas pa šādiem autoceļiem, ir jābūt gataviem ziemas braukšanas apstākļiem, tai skaitā atkusnī, un atbilstoši jāaprīko autotransporta līdzekļi, nepieciešamības gadījumā lietojot riepas ar radzēm. Jāņem vērā tas, ka ceļa stāvoklis šādos apstākļos var mainīties ļoti strauji. LVC aicina autovadītājus izvēlēties braukšanas apstākļiem atbilstošu ātrumu un braukšanas stilu.

Ļoti uzmanīgiem šādos laika apstākļos ir jābūt arī gājējiem un velosipēdistiem.


Meteorologu prognozes liecina, atkusnis turpināsies līdz nedēļas vidum, sākot no ceturtdienas, gaisa temperatūra pakāpeniski kļūs zemāka.