BauskasDzive.lv ARHĪVS

Startē jaunā manēžā

Uldis Varnevičs

2022. gada 4. janvāris 00:00

2
Startē jaunā manēžā

Vieglatlēti jauno sezonu ievadījuši vecā gada noslēgumā

Latvija var priecāties par jaunu vieglatlētikas manēžu – Valmierā, Jāņa Daliņa stadiona vieglatlētikas manēžā, aizvadītas pirmās sacensības un tūlīt pēc tam arī «Ziemassvētku kausa 2021» vieglatlētikā izcīņa, kur medaļas ieguvuši arī Bauskas novada pārstāvji.
ULDIS VARNEVIČS

Vieglatlētikas manēžā ir paredzētas 350 skatītāju vietas, kā arī papildus izbūvēta sportistu viesnīca ar naktsmītnēm līdz pat 100 viesiem. Kopā ar Jāņa Daliņa stadiona pārbūvi darbi izmaksāja aptuveni 21 miljonu eiro.

Daudz godalgu

Pirmās manēžas atklāšanas sacensības notika jau 10. decembrī – sacentās U16, U18 un pieaugušo grupas. Bauskas novada pārstāvjiem šoreiz desmit medaļas.

Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas komandā ar jaunu personisko rekordu augstlēkšanā atgriezusies Gerda Kerija Dreimane, kura izcīnīja pirmo vietu. Divas godalgas Annai Gabrielai Hofmanei – uzvaras 60 metru barjerskrējienā un augstlēkšanā U18 vecuma grupā. Šajā pašā grupā divas uzvaras Andrim Skadiņam – tāpat barjerskrējienā un augstlēkšanā ar rezultātu 3,85 metri.

Kārtslēkšanā vēl vairākas godalgas – U16 grupā uzvarēja Nikola Trasūne, otrā – Betija Rutka. Otro vietu barjerskriešanā ieguva Rūta Rutka. Kristiānam Lauvam otrā vieta augstlēkšanā ar rezultātu 1,75 metri.

Vēl trīs ceturtās vietas – Vendijai Volosovskai un Gintam Zilpurim 1000 metru skrējienā un Maijai Bāliņai 60 metru barjerskrējienā.
Savukārt trešo vietu starp pieaugušajiem 400 metru distancē izcīnīja iecavnieks Gvido Miezers. Tā liecina Latvijas Vieglatlētikas savienības mājaslapas informācija.

Trīs medaļas Vecumniekiem

Pēc nedēļas, 17. un 18. decembrī, Valmierā notika «Ziemassvētku kauss 2021» vieglatlētikā U16 grupā un pieaugušajiem, kur Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi izcīnīja četras medaļas. Sacensībās st

artēja arī Vecumnieku sporta skola audzēkņi – viņiem trīs godalgas. Sacīkšu dalībnieku šoreiz bija arī daudz vairāk nekā nedēļu iepriekš.
Lodes grūšanā U18 vecuma grupā uzvarēja Andris Skadiņš. Otro vietu 2000 metru skrējienā starp pieaugušajiem ieguva Gints Zilpuris, un U18 grupā otrā lodes grūšanā bija Anna Gabriela Hofmane. Trešajā vietā starp pieaugušajiem lodes grūšanā bija Gerda Kerija Dreimane. Divos gadījumos sportisti palika ceturtajā vietā – Arta Marija Dreimane bija ceturtā lodes grūšanā U18 grupā, un Kristiāns Lauva bija ceturtais lodes grūšanā starp pieaugušajiem.

Labi panākumi šoreiz Vecumnieku sporta skolai, kur trenera Raivja Melgaiļa audzēkņi startēja U16 vecuma grupā. Edvarts Igaunis uzvarēja lodes grūšanā un bija ceturtais 60 metru barjerskrējienā. Otrā vieta augstlēkšanā Adrianam Aivaram Smilškalnam. Ernests Lešinskis bija trešais 60 metru barjerskrējienā, savukārt ceturtais lodes grūšanā palika Kārlis Škrjaba.

Piemin nominācijās

Tikmēr sava uzmanība vieglatlētiem ir arī augstākā līmenī. Latvijas Vieglatlētikas savienības valde ir apstiprinājusi un iesniegusi LOK kandidātu sarakstu 2022. gada Latvijas Olimpiskās vienības sastāvam. Kandidātu sarakstā iekļauts arī soļotājs Ruslans Smolonskis, kurš trenējas un dzīvo Ventspilī.

Noslēdzies Latvijas Vieglatlētikas savienības balsojums, lai noteiktu 2021. gada labākos Latvijas vieglatlētus un jaunos vieglatlētus, kā arī gada treneri. Rezultātus plānots paziņot 2022. gada janvāra trešajā nedēļā. Balsojumā nominācijā «Gada vieglatlēts U18 grupā» bija minēti baušķenieks daudzcīņnieks Andris Skadiņš un iecavnieks tāllēcējs Rihards Pūķis, kā arī nominācijā «Gada vieglatlēts» bija izvirzīts Ruslans Smolonskis.