BauskasDzive.lv ARHĪVS

Ugunsdzēsēji glābēji pēc ceļu satiksmes negadījuma sakārto brauktuvi Codes pagastā

Sandra Giptere-Ivanova

2022. gada 3. janvāris 09:23

675
Ugunsdzēsēji glābēji pēc ceļu satiksmes negadījuma sakārto brauktuvi Codes pagastā

Jaunā gada sagaidīšana Zemgalē norisinājusies bez traģiskiem vai pirotehnikas lietošanas izraisītiem ugunsgrēkiem, apliecināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).


 Svētku brīvdienās viena ugunsnelaime izcēlusies  sestdien, 1. janvārī, pusdienlaikā Bauskas novada Gailīšu pagastā, kur vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā deguši sodrēji 1 m2 platībā, informē Viktorija Gribuste, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore.


Svētdien, 2. janvārī, plkst. 15.04 Bauskas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bauskas novada Codes pagastu, kur pēc ceļu satiksmes negadījuma, izmantojot absorbentu, sakārtoja ceļa braucamo daļu. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc nepilnas stundas.


Aizvadītajās četrās diennaktīs, laika posmā no pagājušā gada 30. decembra plkst. 6.30 līdz šī gada 3. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 21 izsaukumu – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, un vēl četri izsaukumi bija maldinājums.


Savukārt visā Latvijā aizvadītajās četrās diennaktīs VUGD saņēma 186 izsaukumus – 55 uz ugunsgrēku dzēšanu, 85 uz glābšanas darbiem, bet 46 izsaukumi bija maldinājumi.